Gazete Vatan Logo

Manisa Akhisar'da 5.4 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar deprem nöbetinde...

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 8.5 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem İzmir, İstanbul'da da hissedildi. Bölgede deprem fırtınası yaşanıyor. Vatandaşların büyük panik yaşamasına neden olan depremler sonrası kentte yaşayanlar geceyi sokaklarda geçirdi.Saat 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem meydana geldi. İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan CNN TÜRK canlı yayınında Manisa ve Ankara'daki son depremleri yorumladı. Altan, "Her an büyük bir deprem olabilir" diye konuştu

Manisa Akhisar'da 5.4 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar deprem nöbetinde...

Merkez üssü Manisa’nın Akhisar ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 8.5 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem Aydın, İzmir, Denizli, Kütahya ve İstanbul olmak üzere birçok şehirde de hissedildi. Depremin merkez üssü olan Akhisar’da ise vatandaşlar büyük panik yaşadı. Akhisar’a bağlı Selçikli köyünde bazı metruk evlerin yıkıldığı bilgisi alınırken ekiplerin yola çıktığı öğrenildi. Gördes'in Karayağcı Mahallesi’nde de bir metruk evin yıkıldığı bilgisi alındı. Manisa Valisi Ahmet Deniz ilk gelen bilgilere göre depremde can kaybı veya yaralı olmadığını ifade etti.

Deprem anında büyük bir panikle sokağa fırlayan vatandaşlar evlerine dönmeye korkarken, deprem anı bazı işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Manisa'da meydana gelen deprem çok sayıda ilde hissedildi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Bir vatandaş, "Depremi hissettik. Çok korktuk. Kapalı mekandaydık. hemen açık alana çıktık" dedi.

TEKİRDAĞ'DA PANİĞE NEDEN OLDU

Tekirdağ’da da hissedildi. Deprem kentte kısa süreliğine paniğe neden oldu. Deprem ayrıca Aydın, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Yalova'da da hissedildi.

Haberin Devamı

BALIKESİR'DE DEPREM KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem Balıkesir'de de paniğe neden oldu. Deprem anı, güvenlik kamerasına yansırken, vatandaşların panik anları da saniye saniye görüntülendi.
Akhisar'da meydana gelen deprem Balıkesir'de de kameralara yansıdı. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde deprem anında sokaklar görüntülenirken, Savaştepe ilçesinde bir kahvehanede vatandaşların kendini dışarıya attığı saniyeler kameraya yansıdı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR
Merkez üssü Manisa’nın Akhisar ilçesinin Musalar Mahallesi'nde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle mahalle sakinlerinin çoğunluğu evlerine giremezken, artçılar devam ediyor. AFAD’ın verilerine göre, Akhisar ve çevresinde dün 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem olmuştur.
En büyüğü 4,3 olmak üzere, 4,0'den büyük 8 artçı deprem meydana gelmiştir.
HER AN BÜYÜK BİR DEPREM OLABİLİR!
İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan CNN TÜRK canlı yayınında Manisa ve Ankara'daki son depremleri yorumladı. Altan, "Her an büyük bir deprem olabilir" diye konuştu. İşte Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan'ın o açıklamaları:
Haritadan da gördüğümüz gibi Ege Bölgesi'nde çok sayıda fay hattı var. Dünyanın en aktif fay hattı Ege Bölgesi'nde. Bu bölgelerde 5 ve üzerinde depremler beklenir. Artık vatandaşımızı farklı yönlendirmemiz lazım. Artık her an büyük bir deprem de olabilir. Bunu söylememiz gerekir. 1999-2018 yılları arasında 193 tane 5 ve üzeri deprem meydana geldi. Bu çok büyük rakam, Japonya'ya yakın rakamlar. Bölgesel olarak incelediğimizde bu depremlerin yüzde 24'ü Ege Bölgesi'nde olmuştur. Bu deprem şaşırtıcı depremler değil. Ege Bölgesi bunlarla yaşamaya alışmalıdır.
UZMANLARDAN AÇIKLAMA
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu yaptığı açıklamada "Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu zon içerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5 6'ya giden depremler olabilir." ifadelerini kullandı.
4 KİŞİ YARALANDI
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da mahalleleri gezerek muhtarlardan yerinde bilgi almaya devam ediyor. Akhisar Öğretmenevi'nde kriz masası oluşturulduğu öğrenilirken depremde yaralanan 4 kişinin ayakta tedavi edildiği bilgisi verildi.
Merkez üssü Akhisar ilçesi Musalar köyü olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken vatandaşlar da evlerine girmeye korkuyor. Soğuk kış gününde yakılan ateş başında beklemeye devam eden vatandaşlar depremin şokunu atlatmaya çalışırken meydana gelen artçılar paniğin artmasına neden oluyor. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, mahalle mahalle gezerek vatandaşları ziyaret ederken durumları hakkında yerinde bilgi aldı. Başkan Dutlulu, "Musalar ve Selçikli köylerini ziyaret ederek muhtarlarımızdan bilgi aldık. Ufak tefek çatlaklar ve yıkılan duvarlar var. Bunun dışında en büyük sıkıntımız insanlarımızda panik var. İnsanlarımız sokakta. Çadır temin edilecek. Valimizle görüştük. Hastanelerimizle görüştük korkulacak bir durum yok. 4 tane yaralımız var. Bir tanesi panik atak 3 tanesi de basit ayakta tedavi edildi. Akhisar’da şuanda vatandaşımızın huzursuzluğu dışında korkulacak bir durum yok. Belediyemizin salonu stadımız açık. Huzursuz olan vatandaşlarımız buralara gelebilirler. Panik olacak, korkacak bir durum yok. Herhangi bir üzücü bir olayın olmaması bizim için teselli." dedi.
Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, “Depremde can kaybı ve yaralanma yaşanmamış olup, ilçede bulunan bazı binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir. İlçede AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmaları devam etmektedir.” denildi.
VATANDAŞLARIN DEPREM NÖBETİ
Depremlerde can ve mal kaybı oluşmazken çok sayıda binada çatlak meydana geldi. Depremler nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Mahalle muhtarlığının yanında toplanan vatandaşlar ateş yakarak etrafında toplandı. Hava sıcaklığının -5 dereceye düştüğü Musalar Mahallesi’nde vatandaşlar adeta deprem nöbeti tutuyor.
Evinde hasar meydana geldiğini belirten, Mustafa Taşdemir, “Evde çatlaklar meydana geldi. Deprem anında mutfaktaydım ben. Bir gürültü geldi, çanaklar yerlere döküldü. Evdeki boyalar da attı. Ben de hemen kaçtım. Eve girmeyi düşünmüyorum” dedi.
Deprem nedeniyle korku yaşadıklarını belirten mahallelilerden Doğan Çoban “Deprem çok şiddetli oldu. Herkes can havliyle kaçtı. Deprem sırasında evde oturuyorduk. Deprem sırasında aşırı bir sarsıntı vardı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çadır kurulmasını bekliyoruz. Sadece bu akşam değil birkaç akşam eve girmeyi düşünmüyoruz. Eski evler oldukları için evlerimize girmeye korkuyoruz” dedi.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden, Manisa Akhisar'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" denildi.
İstanbul Valiliği, Manisa Akhisar'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun" denildi.

Haberin Devamı