Gazete Vatan Logo

Malazgirt, terörle insansız savaşacak

Tüekiye'nin iki genç savunma sanayi firması Kalekalıp ile Baykar Makina, Türkiye’nin ilk insansız helikopterini üretti

Malazgirt’in Gabar Dağı’nda yapılan testlerine katılan Yarbay Melih Gülova yola yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucunda Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile birlikte Şırnak’ta şehit düşmüştü.

TÜRKİYE’NİN iki genç savunma sanayi firması Kalekalıp ile Baykar Makina, Türkiye’nin ilk insansız helikopterini üretti. TSK tarafından terörle mücadelede kullanılacak helikoptere “Malazgirt” adı verildi. Malazgirt envantere girdiğinde, TSK, dünyanın insansız helikopter kullananan ilk ordusu olacak.



Kale-Baykar ortaklığı TSK için geliştirdiği Malazgirt helikopterlerinde seri üretim aşamasına geçildi. Üretilen prototipin askeri yetkililer tarafından terörle mücadele bölgesinin zorlu coğrafi koşullarında test edilmesinin ardından, insansız helikopterlerin kısa süre zarfında Kara Kuvvetleri’nin piyade birliklerinin emrine sunulması hedefleniyor. 3 kilograma kadar yük taşıyabilen Malazgirt, kameralarla terörle mücadele ve sınır gözetleme faaliyetlerinde önemli görevler üstlenebilecek. Malazgirt, helikopter yapısı nedeniyle dikey iniş kalkış özelliğine sahip ilk sistem olarak da ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı