Gazete Vatan Logo

Maketten sonra vinç'ten ev alma dönemi

11’inci kattan alırsanız işte manzaranız bu!

Astay Gayrimenkul, Zeytinburnu’nda inşa ettiği ‘OnaltıDokuz İstanbul’ projesinde konut sektöründe bir ilke imza atıyor. Astay, daire almak isteyen müşterilerini, inşaatın önünde kurulan vinçle yaklaşık 100 metre yükseğe çıkararak, evin manzarasını birebir görmesini sağlayacak

Zeytinburnu’nda inşa edilen ‘OnaltıDokuz İstanbul’ projesinde isteyen müşterilere vinç yardımıyla 100 metre yüksekliğe çıkarılarak manzarasına göre daire seçme olanağı sunuluyor. Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, Gayrimenkul Genel Müdürü Atilla Öztürk’le birlikte, OnaltıDokuz İstanbul projesi inşaatının önünde kurulan ve vinçle yaklaşık 100 metre yüksekliğe çıkarılan “Gökyüzünde Yemek” platformunda bir basın toplantısı yaptı.

Mesut Toprak, isteyen müşterilerinin bir ay süreyle bu hizmetten faydalanabileceğini ve vinçle yukarıya çıkarak hangi daireyi almak istediklerine manzaraya bakarak karar verebileceklerini anlattı. Toprak, projede 36, 32 ve 27 katlı üç bloktan, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 3+2 ve 6.5+2 olmak üzere 6 tip rezidans ya da apart daire seçenekleriyle toplam 496 dairenin bulunduğunu söyledi. OnaltıDokuz İstanbul Projesi, sahil yolu üzerinde, Marmaray ve tüp tünel girişine komşu. Boğaziçi Köprüsü’ne 16, Atatürk Havalimanı’na 8, E5 karayolu ve İDO Yenikapı iskelesine de 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sirkeci ve Taksim gibi İstanbul’un kalbi olan merkezlerin tam ortasında yer alıyor.

Projede dairelerin metrekare fiyatlarının 7 bin ile 13 bin TL arasında değiştiğini dile getiren Mesut Toprak, projenin 2012 Mart ayında tamamlanmasını planladıklarını ifade etti.

Bir soru üzerine halka açılma düşüncelerinin olduğunu belirten Toprak, “Sanırım önümüzdeki senenin başlarında bir GYO olarak halka açılmayı düşünüyoruz” dedi. Emtia fiyatlarındaki artışın sektöre yansımalarına ilişkin bir soru üzerine de Toprak, arzın çok iyi olması ve talebe yetişmesi nedeniyle sektörde çok fazla fiyat artışı olacağı kanaatini taşımadığını bildirdi. Toprak, gayrimenkul sektöründe yıl sonuna kadar fiyatların projeye bağlı olarak yüzde 10-15 artabileceğini söyledi.

Haberin Devamı