Gazete Vatan Logo

Makamında vuruldu

Geyve'de büfe ruhsatı alamayan genç belediye başkanını makamında vurdu

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde Belediye Başkanı MHP'li İdris Çakır, makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Saldırıyı, kendisine büfe ruhsatı verilmeyen 29 yaşındaki Eser Kambur'un gerçekleştirdiği belirlenirken, bacaklarına 3 kurşun isabet eden Başkan Çakır hastanede ameliyata alındı. Polis, kaçan zanlıyı arıyor.

Olay saat 11.40'ta meydana geldi. Belediye hizmet binasına gelen Esen Kambur, Belediye Başkanı İdris Çakır'la görüşmek istedi. Özel kalem görevlisi, daha önce de geldiği için tanıdığı Esen Kambur'u makam odasına aldı.



Odada aynı anda bir köy muhtarı ve Belediye Yazıişleri Müdürlüğü'nden bir memurun da olduğu sırada Esen Kambur, Başkan Çakır'a daha önce Meslek Yüksekokulu yakınlarında açmak istediği büfeye ruhsat verilmemesinin nedenini sordu. Başkan Çakır, ruhsatla ilgili sorun olduğunu söyleyince Esen Kambur, bir anda belinden çıkarttığı tabancayı art arda ateşledi. Tabancadan çıkan 4 kurşundan 3'ü, Başkan İdris Çakır'ın bacaklarına isabet etti.

Sağ bacağına 2, sol bacağına da 1 kurşun isabet eden İdris Çakır, acı içinde yere yığılırken, saldırgan Kambur, silah sesleri üzerine çıkan panikten yararlanarak odaya gelenleri de tedit ettikten sonra kaçtı. Başkan Çakır ambulansla Adapazarı'ndaki ToyotaSa Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Bu arada saldırıyı duyup hastaneye gelen MHP'li Başkanı Çakır'nın eşi Güner Çakır ise önce baygın gördüğü İdris Çakır'ın öldüğünü sandı. Paniğe kapılan Güner Çakır, doktorlar ile hastanede bulunanlardan bilgi alınca rahatladı.

Polis saldırganın yakalanması için araştırmalar sürdürülüyor.


Haberin Devamı