Gazete Vatan Logo

Mahkeme Dosya Sorgulama İle Dava Takibi Nasıl Yapılır?

Mahkeme dosya sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Mahkeme sorgulama yaparak dava takibi yapmak isteyenler, mahkeme sorgulama adımlarını takip edebilir.

Mahkemesi olan vatandaşların gerek mahkeme gerekse de dava dosyaları ile ilgili bilgi alması önceki yıllarda zor olsa da vatandaşların bu konudaki ihtiyacının giderilmesi amacıyla, mahkeme sorgulama ve mahkeme dava dosyası sorgulama gibi hizmetler online olarak erişilebilir hale getirilmiştir. Böylece tüm vatandaşların kurumlara giderek başvuru yapmasına gerek kalmadan online olarak mahkeme bilgilerine ulaşması mümkündür. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi adı ile açılan UYAP’ın yanında E Devlet üzerinden de erişebileceğiniz mahkeme sorgulama hizmetleri sayesinde mahkeme takiplerinizi kolayca yapabilirsiniz.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA


DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

E Devlet üzerinden ilgili sorgulamayı yapmak isteyenlerin ilk olarak giriş işlemlerini yapması gerekir. Üyelik gerektiren portal olduğu için T.C. kimlik numaranızı ve E Devlet şifrenizi girmeniz gerekir. Eğer şifreniz bulunmuyorsa, E Devlet şifre alma işlemlerini yapmanız gerekir. Ardından alacağınız şifre ile giriş yapabilirsiniz. Açılan menüden ilk olarak Adalet Bakanlığı’nı ardından da mahkeme sorgulama bağlantısını seçmeniz gerekir. Böylece sistem tarafından otomatik olarak mahkeme bilgileriniz yayınlanacaktır. Yayınlanan mahkeme bilgileri üzerindenincelemenizi yaparak mahkemelerinizin ne zaman olduğunu, duruşma tarih ve bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

UYAP üzerinden mahkeme sorgulama işlemleri için de yine UYAP sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş ekranında yer alan 3 farklı giriş seçeneğinden birisini seçerek giriş yapabilir ve ardından mahkeme sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İki portal üzerinden de aynı bilgilere ulaşacağınız için hangi portal üzerinden sorgulama yapmak sizin için kolaysa o portalı tercih edebilirsiniz.

Mahkeme bilgileri ve dava dosyaları ile ilgili yapacağınız sorgulamalar ile birlikte, mahkemelerinizi kolayca takip edebilirsiniz. Böylece tarih bilgilerini aklınızda tutmanıza ya da avukatınıza danışmanıza gerek kalmadan kendiniz tarih takibi yapabilirsiniz. Üstelik mahkeme ile ilgili diğer detaylara da ulaşacağınız için online olarak sunulan mahkeme hizmeti, mahkemeleriniz için işlerinizi kolaylaştıracaktır. Siz de imkandan yararlanmak için belirtilen adımları takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı