Gazete Vatan Logo
Magazin Zorlu PSM’de müziğin sesi yükseliyor

Zorlu PSM’de müziğin sesi yükseliyor

Şehrin canlı müzik mekanları birer birer yeni sezon haberlerini duyurmaya başladı. Müzikseverlere güçlü müzik ve unutulmaz anılar sunacaklar. Zorlu PSM’nin de merakla beklenen sezon programı ortaya çıktı. İşte kaçırmamanız gereken performanslar...

Zorlu PSM’de müziğin sesi yükseliyor

Anna Maria Jopek (10 Ekim)

Polonya’nın güzel seslerinden Anna Maria Jopek, 1997 yılında Polonya’yı Eurovision şarkı yarışmasında temsil etti. Dünya çapında bir üne kavuşan sanatçı, caz, pop ve folk müziği şiirlerle ve büyüleyici sesiyle harmanlayarak benzersiz performanslara imza atıyor. Daha önce komadaki bir hastayı hayata döndüren güçlü sesiyle harikalar yaratan Jopek, son yıllarda deneysel çalışmalarla da gündeme geliyor.

Erlend Øye & La Comitiva (19 Eylül)

Norveçli söz ve beste yazarı, indie folk/pop sanatçısı Erlend Øye, İstanbul’da. Kings of Convenience projesiyle unutulmaz işlere imza atan, The Whitest Boy Alive grubunun lideri olarak da öne çıkan çok yönlü sanatçı, aynı zamanda bağımsız plak şirketi Bubbles Records’un da kurucusu. Øye, 2001 yılında Röyksopp ile yaptığı “Poor Lino” ve “Remind Me” şarkılarıyla da elektronik müzik listelerini de alt üst etmişti.

Ihsahn (3 Ekim)

Norveç metal sahnesinin önde gelen gruplarından Emperor’un kurucusu Ihsahn, Zorlu PSM’de. Progresif metalden deneysel müziğe birçok alanda çalışmaları bulunan müzisyen, metal müziği zaman zaman techno, ambient ve klasik müzik ile buluşturuyor. Sanatçı, Emperor’un ardından yoluna solo çalışmalarıyla devam etti. Yeni albümü “Ámr”ı dinleyicilerle buluşturan Ihsahn, Studio’da müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Imogen Heap & Guy Sigsworth (26-27 Ekim)

Imogen Heap, bir yıl boyunca 40 şehirde başarılı sanatçılar ve teknoloji dehalarını bir araya getirmek amacıyla 8 yıl aradan sonra dünya turnesine başlıyor. Imogen Heap, bu turnede kendi kurduğu Mycelia adlı şirketin müzisyenler için sürdürülebilir bir gelecek amacıyla tasarladığı “Yaratıcı Pasaport” projesini hayata geçirmek üzere yola çıktı. Imogen Heap’in iki gece üst üste sergileyeceği bu özel performansa İngiliz besteci Guy Sigsworth eşlik edecek. Sigsworth, kariyeri boyunca Björk, Goldie, Madonna ve Britney Spears gibi dünyaca ünlü isimlerle yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Tamino (10 Kasım)

Jeff Buckley’nin veliahtı olarak gösterilen Tamino, benzersiz sesi ve melankolik şarkılarıyla sevenlerine büyüleyici bir konser deneyimi yaşatmaya geliyor. Müziğe olan ilgisi lise yıllarında başlayan genç yetenek, ilhamları arasında Tom Waits ve Serge Gainsbourg’u gösteriyor. Yarı Mısırlı yarı Belçikalı sanatçının çalışmaları, Arap müziğinden izler taşıyor. Tamino, “Habibi” şarkısıyla adını tüm dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

Mark Kozelek Of Sun Kil Moon (20 Ekim)

Amerikan çağdaş folk rock ve indie sahnesinin popüler aktörlerinden olan Mark Kozelek, son stüdyo albümleriyle birlikte bugüne kadar toplamda dokuz stüdyo albümüne imza attı. Grup, slowcore, folk ve altenatif türlerini usta bir kıvraklıkla icra ediyor. Bugüne kadar şarkıları The O.C., The Big C, Friday Night Lights, Sons of Anarchy, Vanilla Sky ve Tarnation gibi dünyaca ünlü yapımlarda yerini aldı.

God Is An Astronaut (14 Aralık)

Post-rock’ın İrlandalı temsilcisi God is an Astronaut, Zorlu PSM Studio’ya konuk olacak. Ambient, elektronik ve rock müziği buluşturan grup, etkileyici canlı performanslarıyla ve sahne şovlarıyla müzikseverleri adeta bir astral yolculuğa çıkaracak.

Haberin Devamı

Matrixxman (29 Eylül)

Techno’da yeni bir güç olarak işaret edilen Matrixxman, Zorlu PSM Studio’da! 2013 yılında yayımlanan EP’si “The XX Files” ile techno müzik sahnesine adını yazdıran Matrixxman, The Fader ve Pitchfork gibi prestijli yayınlarda “modern klasik” adlandırılıyor.

Damien Jurado (11 Eylül)

Urban folk ve indie rock sahnelerinin Seattle çıkışlı yıldızı Damien Jurado, Zorlu PSM’de. 90’ların ortasında başladığı müzik hayatına 17 albüm ve “Ohio”, “Museum of Flight” ve “Silver Timothy” gibi popüler parçalar sığdıran sanatçı, Türkiye’deki sevenleriyle ilk defa buluşacak. Kadife sesiyle ön plana çıkan; şarkıcı, Jurado’nun yeni albümü “The Horizon Just Laughed”, geçtiğimiz Mayıs ayında dinleyicilerin beğenisine sunulmuştu.

Pain Of Salvation (18 Ekim)

Zorlu PSM Studio, progresif rock ve metal müzik sahnesinin yıldızlarından Pain of Salvation’ı konuk ediyor. Şarkılarında savaşın insanlık üzerindeki etkileri ve varoluş gibi konulara temas eden İsveçli grup, konsept albümleriyle ve felsefik şarkı sözleriyle geliyor.

Haberin Devamı

Rodrigo Amarante (13 Kasım)

Tüm dünyanın Narcos dizisinin jenerik müziği “Tuyo” ile tanıdığı Rodrigo Amarante, İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. İlk solo albümü “Cavalo”yu 2014 yılında yayımlayan Brezilyalı sanatçı, konserde “Tuyo”nun yanı sıra “Hourglass”, “Irene” gibi sevilen parçalarıyla hayranlarının karşısında olacak.