Gazete Vatan Logo
Magazin Yılmaz Erdoğan ürktü!

Yılmaz Erdoğan ürktü!

Övgüler alan ünlü sanatçı ‘Hayatımda bu kadar övgü almadım’

Son filmi Neşeli Hayat ile ilgili eleştirmenlerden olumlu tepkiler alan Erdoğan “Bu yazılar benim başlangıcım mı sonum mu olacak onu göreceğiz” diyerek espri yaptı..

Yılmaz Erdoğan, bayram boyunca gişesi 400 bini bulan “Neşeli Hayat” filmini NTV’deki ’Günlerin Getirdiği’programında anlattı:



* Hayatımın hiçbir döneminde bu filmde aldığım kadar övgü almadım. Hayatımızda bu kadar iyi yazıyı bir arada görmedik. İlk kez oluyor böyle bir şey. Bir daha da tekrar ettirmek çok zor. Radikal değişikliğin olduğunu düşünenler var. Ama ben öyle hissetmiyorum, 3 filmi yaptıran neyse burada da o var. Oradaki mizahi doz ne ise buradaki de odur.

* Alin Taşçıyan beni Ertem Eğilmez’e benzetince ben de ona ’bu yazılar benim başlangıcım mı sonum mu olacak onu görüceğiz’dedim. Ertem Eğilmez bir üstattır. Sinemacılar hem çok iyi film, hem de çok iyi gişe isterler. Bunun Türkiye’deki ana damarı da Arzu Film Ertem Eğilmez’dir. Bu gönderme, benzetme bana onur verdi. İkimizde de takım ruhu halinde çalışma isteği var. Bu açıdan çok benziyoruz.

* 4 filmim içinde en umutlu, mutlu son yazdığım filmdir bu. Ama beni daha fazla zorlamayın, benim tek mutlu sonumdur bu aslında. Ben de bundan daha fazla mutlu son yok. Sonuç olarak mutlu son yazdığımda, gençlikteki o kötümserlik bir fayda etmeyince orta yaşlarında insan biraz daha olgun ve iyimser olabiliyor. Biraz daha derin ve sabırlı düşünebiliyor. Onun filme de yansıdığını düşünüyorum.

* Neşeli Hayat’ın diğer filmlerimle mukayese edilmesi yapılan bütün değerlendirmelerin doğal sonucudur. Vizontele gibi filmimden konuşurken ben bile tereddütlü konuşuyorum, çünkü artık kamu malı. Benden çok daha koyu vizonteleciler var. Filmleri 3 bölümde düşünmek lazım. Yapılış, vizyon ve tarih süreci olarak. Neşeli Hayat zaten varlığını Vizontele’ye borçlu olduğu için her türlü kıdemlidir. Ama teknik olarak ve senaryo olgunluğu olarak bence de en iyi filmim Neşeli Hayat’tır.

* Filmin bayram süresince 400 bin seyircisi var. Hele bu sene için çok iyi. Biz ne zaman film yapsak bir şey olur. 2000’de Vizontele yaptığımızda 2001’de kriz olmuştu. Vizontele Tuba yapıldığında kar yüzünden evden çıkılmaması öneriliyordu. Bayram süresince o kadar seyircinin gelmesi çok iyi. Şu dönemde bir de grip paranoyasıyla yaşamanın da bir anlamı yok.

Haberin Devamı