Gazete Vatan Logo
Magazin 'Yakında size bebek müjdesi vereceğim'

'Yakında size bebek müjdesi vereceğim'

Yeni evlenen görme engelli Metin Şentürk en kısa zamanda çocuk istiyor. Şentük: "Onu göremeyeceğim ama o duyguyu hissediyorum. Bu da yeter."

* Sürpriz oldu Fulya Kalkavan'la evliliğiniz... Nasıl gidiyor?
Bu aslında size sürpriz oldu bana değil. 22 aydır eşimle tanışıyorum ve bu kararın peşinden koşuyorduk. Sürpriz olmasının nedeni özel hayatımı uluorta yaşamayışımdır. Hangi gün evlensem buna sürpriz diyecektiniz. Biz bunu saklamayacaktık sadece iki aile arasında yaşamak istedik. İnsan hayatını yaşarken uluorta yaşamak zorunda mı?

* Amerika tatiliniz nasıl geçti?
Türk yürüyüşüne katıldık. 3 gün Manhattan Hilton'da kaldık. Brooklyn'de konser verdik. Yorucuydu. Balayı denildi ama balayı yapamadık. Öyle denk geldi.

* Evlilik hayatınızı değiştirdi mi?
Biz bunu çok yeni yaşıyoruz, daha bilincine bile varamadık evliliğin. Eşim düzgün bir insan. Kıskançlık boyutları yok, saçma sapan şeylere kafayı takmaz, takılmaz. Evliliğin getirdiği düzen, kurallar oldu hayatımızda. Kısa bir sürede çocuk da gelirse artık hayatımız tamamen düzene girer.

* Çocuk istiyorsunuz yani...
İstiyorum tabii. En çok istediğim şey. Aile olmanın gereği ve büyüsü o.

* Amerika'da gözleriniz için de doktora gittiniz. Doktorlar olumsuz yönde konuştular ama...
Muayene oldum, göz tansiyonu rahatsızlığım ileri safhaya geldiği için gözün içindeki optik sinirlere çok baskı, tahribat yaptığını söylediler. Normalde gündüz ve gece ışığını ayırtediyorum. Ama göz tansiyonum bu kadar ilerlemişken ameliyat olursam gün ışığı kavramımı yitirebileceğimi söylediler. Bir süre daha körüm.

* Göz nakli düşünüyor musunuz?
Düşünmedim ama göz sinirlerinin sağlam olması önemli diye biliyorum.

* Bebek istiyorsunuz. Sonuçta onu da görmek istersiniz herhalde?
Kafamda öyle bir hayalim yok. Görmek istediğim her şeyi görebiliyorum. Razı olmak zorundayım bazı şeylere. Ben eşimi, bebeğimi ve görmek istediğim şekilde zaten görüyorum. İllaki tanı olarak görmek gerekmez. O duyguyu yaşıyorum, hissediyorum. Beynimi biraz daha fazla kullanıyorum o kadar.

* Doktorlarla görüşmeniz eşinizin fikri miydi?
Ona kalsa 'Gözünü açtırma ben senin bu halinle başedemiyorum, o zaman hiç başedemem' diyor.

Haberin Devamı