Gazete Vatan Logo

TRT'ye 'ayrımcılık' eleştirisi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'ndan sert açıklamalar geldi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda oluşturulan alt komisyonun hazırladığı raporda, TRT’de yayımlanan dizilerde “kadınların erkeklerin yanında yan karakter” olarak yer aldığı saptaması yapıldı. İzleyicinin “TRT’yi erkeksi bir kanal” olarak algıladığı belirtilen raporda, TRT bünyesinde eşitliği sağlamaya yönelik bir özdenetim mekanizmasının kurulması gerektiği belirtildi.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü” başlıklı raporda TRT’nin kadınlara ilişkin yayın politikasına eleştiriler sıralandı. 128 sayfadan oluşan raporun kamu yayıncılığıyla ilgili bölümünde; TRT’nin 14 televizyon kanalı, 7 ulusal, 6 bölgesel, 2 uluslararası radyo kanalı bulunduğu belirtildi.

TRT’nin medyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında büyük bir potansiyel taşıdığı belirtilen raporda, TRT yayınlarının içeriğine bakıldığında dizilerde erkek ve kadın karakter dengesinin bulunmadığı kaydedildi.

TRT’de yayımlanan dizilerde 39 erkek karaktere karşın yalnızca 24 kadın karakterin bulunduğu belirtilen raporda, “TRT’deki bütün dizi tanıtım fotoğraflarının merkezinde de erkekler yer almaktadır” denildi. (Cumhuriyet)

Haberin Devamı