Gazete Vatan Logo

Taraf'a 'kullanışlı aptal' yanıtı

Taraf'ın bugün sürmanşetten ağır biçimde eleştirdiği gazeteci Yıldıray Oğur, söz kğnusu sürmanşeti 'kullanışlı ahlaksızlık' olarak yorumladı.

Taraf'a 'kullanışlı aptal' yanıtı

Taraf gazetesi bugün eski yazarı Yıldıray Oğur'u sürmanşetten bombalamış, gazeteci için 'kullanışlı aptal' ifadelerini kullanmıştı. ,

CNN Türk'te Aslı Aydıntaşbaş'ın sunduğu 'Karşı Gündem' programına konuk olan Yıldıray Oğur, Taraf'ın sürmanşetine cevap verdi.



Oğur'un canlı yayındaki açıklamaları şöyle:

Aslı Aydıntaşbaş: Taraf'ın manşetindeki yazı için ne diyeceksin?
Yıldıray Oğur: Yazıyı okudum, liseli ergen tavrıyla 'sensin salak' tarzı bir yazı. Kusura bakmasınlar kullanışlı bile olmayan bir aptallık görüyorum. Ben kendim kullandım bu kelimeyi. Bana karşı kullanamazsınız. Ben özeleştirimi yaptım. Haberi yapan arkadaşlarımız hala orada çalışıyor. Tek vesayet asker değil. Biz üniformalarının rengine gıcık olduğumuz için yapmadık bu tavrı. Başka üniformalılar da var.

Aslı Aydıntaşbaş: Başka üniformalılar derken polisten mi bahsediyorsun?
Yıldıray Oğur: Evet. Kullanışlı Aptallar olmak için çaba sergiliyorlar. Meşru bir hükümete güvenmeyip gayri meşru otoriteye yandaş olmak tuhaf olsa gerek. Bilmediğimiz karanlık heyulanın yanına geçmek nasıl bir tavır. Bu yazıda içerik yok. 5 nolu CD ile ilgili eleştirilerde 'nefret ettikleri eski çalışanlardan' bahsetmeleri ilginç. Taraf'ın haberi 5 nolu CD ile ilgili değildi. Bir gazetenin kendi haberini savunmasını anlarım da haberle ilgili olmayan yeni bir belgenin sahte olduğu halde arkasında durmak kullanışlı ahlaksızlık demektir.

Haberin Devamı