Gazete Vatan Logo
Magazin Sönmez Yıkılmaz öldü mü, neden öldü? Yeşilçam’ın Rambo’su Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç kaçındaydı? Hayatı ve kariyeri…

Sönmez Yıkılmaz öldü mü, neden öldü? Yeşilçam’ın Rambo’su Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç kaçındaydı? Hayatı ve kariyeri…

Sönmez Yıkılmaz öldü mü? Türk sinemasının ‘Rambo’su Sönmez Yıkılmaz hayatını kaybetti. Peki Yeşilçam’ın Rambo’su Sönmez Yıkılmaz neden öldü, Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç kaçındaydı? Hayatı ve kariyeri…

Sönmez Yıkılmaz öldü mü, neden öldü? Yeşilçam’ın Rambo’su Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç kaçındaydı? Hayatı ve kariyeri…

Yeşilçam’ın 'Rambo'su olarak tanınan Sönmez Yıkılmaz 72 yaşında hayatını kaybetti. İşte Sönmez Yıkılmaz'ın hayatı...

Sönmez Yıkılmaz öldü mü?

Yeşilçam'da ışıkçılıktan başlayıp, kavgacı yardımcı rollerinde ve sonrasında da başrole kadar yükselen Türk sinemasının Rambo’su olarak tanınan Sönmez Yıkılmaz, 72 yaşında vefat etti.

Yıkılmaz bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Cüneyt Arkın, sosyal medya hesabından Yıkılmaz ile birlikte çekilen fotoğraflarını paylaşarak, şu satırları kaleme aldı:

“İçimden bir parça koptu. İyi dost, Yeşilçam’ın vefakâr emekçisi, Sönmez Yıkılmaz’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Onlar olmadan Yeşilçam eksik olurdu. Karakter oyuncuları olmadan Türkiye’de film çekilmezdi. Çünkü onlar filmin kokusu, tadı, her şeyiydi. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim… Sinema camiamızın başı sağ olsun.”

Sönmez Yıkılmaz neden öldü?

Sinema dışında Cafe De Femmes adında kafe işleten Yıkılmaz, 2 Haziran 2022'de İstanbul'da doğal nedenlerden 81 yaşında vefat etmiştir. Cenazesi Ayazağa Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Haberin Devamı

Sönmez Yıkılmaz kimdir?

Sönmez Yıkılmaz 12 Aralık 1940 tarihinde Rize’de doğdu. 1965'te başladığı oyunculuk kariyerini 2009 yılına kadar sürdürdü. Yeşilçam'da aksiyon ve macera türünde kavgalı filmlerde sıklıkla yer aldı.

Kurucusu olduğu "Anzer Film" adlı prodüksiyon firmasıyla Arzuhalci, Gecelerden Sor Beni, Kırmızı Çizmeli, 'Dağlı ve Yıllardan Sonra adlı 5 filme imza attı.