Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Şöhret pek umurumda değil’

‘Şöhret pek umurumda değil’

Türkçe popunun yeni seslere ihtiyacı olduğunu söylediğimiz şu sıralar 24 yaşındaki Edis’in Benim Ol şarkısını işitmeye başladık. Şarkılarını kendi yazan Edis, klişe popçulardan farklı olarak eğlenceli, kendi bestelerini yapan ve samimi... Edis ile müzikal hayallerini konuştuk...

Benim Ol şarkısının bitmiş halini dinlediğin an ne hissettin?

Mutlu hissettim. Hemen gözümde canlandı klibi ve bundan sonra yaşayacaklarım. Arabadaydım ve “Bunu konserde söylemem lazım” dedim. Direkt hayal kurmaya başladım...

Alışıla gelmiş popçulardan çok daha farklı olduğun vurgulanıyor. Kalıpların dışında olmanı sağlayan nedir?

O benim düşündüğüm bir şey değil. Ayrılmam gerektiğini de düşünmüyorum. Diğerlerinden beni ne ayırdığını da zaman gösterecek. Daha farklı olmaya çalışmıyorum. Herkes gibi bir hikayem ve özelliklerim var. Belki fark olarak besteci kişiliğim ve dans etmem söylenebilir.

Beste yapmanı tetikleyen şeyler nelerdir?

İlk bestemi 10 yaşında yaptım. Duygu yoğunlukları yaşarken oluyor ama çocukken yazdığım şarkıda da birçok olgun kelime vardı. (gülüyor) Onu bir çocuğun hissedebileceğini zannetmiyorum. Gördüklerimden esinlenmiş olabilirim. Şu an yazdığım şarkılar ise tek bir insana değil. Yaşadığım tüm duyguların toplumu. Duygular bana destek oluyor.

Haberin Devamı

‘Ünlü olmaya dair normlar değişti’

Hırslı mısın?
Çok hırslı değilim. Çok hırslı olduğum zamanlar hayatımda hiçbir şeyi başaramadım. Hırslı değilim demekten de zevk alıyorum. Çalışkanımdır.
İlk aldığın pop albümü neydi?
9 yaşındaydım ve Deniz Seki’nin ‘Zor Mu?’ albümüydü.
İlk sesinin iyi olduğunu nasıl keşfetmiştin?
İzmir’de yaşarken hep gruplarım vardı ve yarışmalara katılıyordum. Annem bir otelde yöneticilik yapıyordu. 10 yaşımdayken o otelin sahne alınan yerinde kimbe yokken sahneye çıkıyordum. Üniversiteyi bitirir bitirmez albüm yapmayı hayal ederdim. Galatasaray Üniversitesi’nde okuyorum, daha okul da bitmedi.
Bir dönem acılı geçmişi olan sanatçılar ön plandaydı. Bu değişti ve sanatçıların modern, okumuş olmasını mı tercih ediyoruz?
Sistemin değiştiği çok açık. Müzik açısından ünlü olmaya dair belli normlar kesinlikle değişti. Benden on yıl sonra çok daha gelişmiş gençler olacak. Bu arada duygu ile alakalı işlerde okulun pek önemli olduğunu düşünmüyorum.
‘Sahnede sanki tüm duvarlarım yıkılıyor’
Hedef kitlen Justin Bieber fanları gibi... Onu yenmek zor mu?
(gülüyor) Ben herkese hitap etmek isterim. Justin Bieber kitlesi benim için çok önemli, özellikle yaş grubu olarak... Ama benim yaptığım işler herhangi bir kitleye yönelik değil. Her yaştan insan dinlesin ve konserime gelsin isterim.
Yeni bir giyim tarzın oldu mu?
Beyaz takım elbise giyip yolda dans etmiyorum ama klipteki birçok takım elbise de benim.
Dans nerede ederdin?
Profesyonel birçok türden dans yaptım. Okuduğum okul ile Türkiye’yi bile temsil ettim. Kendimi en samimi hissettiğim yer sahne. Orada çok fazla kendim oluyorum. Geçen bir büyüğüm beni sahneye çıkardı. Hem o kişi hem de seyirci ile olan iletişimimde tüm duvarlar yıkılmış gibiydi. Kendim oluyorum o sahnede. Çok samimi ve rahat hissediyorum.
‘Justin Timberlake rol modelimdir’
Sen neler dinliyorsun?
Yabancı ve Türkçe çok dinliyorum. En son Lady Gaga konserine gittim. Bu aralar Lorde dinliyorum. Müzik arşivim çok geniştir.
10’lu yaşlarda aynanın karşısına geçip kimin taklidini yapardın?
‘N Sync grubunda Justin Timberlake olurdum. MJ ve Tarkan taklitlerimde çok olmuştur. Başkasının müziğinin üzerine kendi şarkı sözlerimi uydurarak çok şarkı söylerim.
Çılgın fanların olacağının hayalini kurdun mu?
Tabii ki hayaller var. Beni çok beğenmelerinden ziyade, o an sahnedeki duygularımı en yüksek derece nasıl paylaştığımı hayal ediyorum. Orkestra nasıl, benim sesim nasıl ilerliyor gibi şeyler hayal ediyorum. Müziğimi benimle paylaşacak çok fazla insan olursa şöhrette pek umurumda olmaz.
‘Aslında çok fazla çekingenimdir’
Yola çıkarken sana ego patlaması yaşamaman gerektiğini öğütlediler mi?
Çok takıldığım noktalar... Bu konu hakkında çok düşündüm. Her insan kendine gösterilen ilgiden dolayı değişik hissedebilir. Bu benim mesleğim, bunun hiçbir meslekten farkı yok. Sadece ben geri dönüşleri anında alabiliyorum. Tam tersi çekingen bir çocuğum. Umarım da böyle gider. Kontrol mekanizmam da var.
Yazdığın şarkılar ne hakkında?
Her şey var içinde ama alternatif şeyler anlatmıyor. Benim anlattığım şeylerin anlamlarını istediğiniz gibi çıkarabilirsiniz.
Kenan Doğulu, Soner Kabadayı gibi isimlerin sana inanmasını nasıl sağladın?
Şans tamamen. Onlar bir şey gördü ki beraber çalıştık. Ama her şey o günün enerjisi de olabilir. Her görüşmemin ilkinde onaylarını aldım. Uyum ve enerji de önemli. Bu arada benim şarkımı paylaşan ünlü isimler sanıldığı gibi arkadaşım değil. Bu da benim için önemli bir ayrıntıdır.

Haberin Devamı