Gazete Vatan Logo
Magazin Sinemaseverler Anadolu’da buluşuyor

Sinemaseverler Anadolu’da buluşuyor

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali 5-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında 19. kez sinemaseverlerle buluşuyor.

Sinemaseverler Anadolu’da buluşuyor

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali 5-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında 19. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası uzun metrajlı tek film festivalinde 41 uzun metrajlı film, 4 belgesel ve 55 kısa film gösterilecek. Festival süresince filmlerin yönetmenleri, usta sinemacılar; iletişim öğrencileri ve sinemaseverlerle buluşacak, atölye çalışmaları yapacak, sinema dersleri verecek.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin geleneği haline gelen Onur Ödülleri ve Sinemaya Emek Ödülleri açılış töreninde sahiplerine sunulacak. Festivalin Onur Ödülleri bu yıl, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İzzet Günay’a ve Lale Belkıs’a; Sinemaya Emek Ödülleri ise Tomris Giritlioğlu ve Zeki Baksı’ya verilecek. 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde Yılın Performansı Ödülleri Ecem Uzun ve Haydar Şişman, Sinema Kültürüne Katkı Ödülü ise Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’ne verilecek. Festival, 5 Mayıs 2017 Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da gerçekleşecek açılış töreninin ardından, yönetmen Paul Negescu’nun “Two lottery tickets” filminin Türkiye prömiyeri ile perdelerini sinema severlere açacak.

Haberin Devamı