Gazete Vatan Logo
Magazin 'Şarkılarım benden daha ünlü'

'Şarkılarım benden daha ünlü'

'Şarkılarım benden daha ünlü'

Esasen Aydın Kurtoğlu isminden dolayı çağrıştırdığı tek şey babası Cengiz Kurtoğlu’ydu. Köle şarkısını ilk dinlediğimde o epik cümle aklıma geldi, “Hani bizdik marjinal.” Kurtoğlu ile bir araya geldim müziğe olan tutkusunu keşfettim.

İlk çıkış şarkınızın sözleri çok cesur, klip ise hiç profesyonel değil. Ama sonra ivme yükselmiş. Yeni dünyada elde bu kadar imkan varken neden çıkışınız bu kadar avam bir klip ile oldu?

Yaptığım şarkılar benden ve kliplerimden önde gitti. Yapımcım çocukluk arkadaşım, onunla beraber yola çıktık. Müzik ile alakası olmayan sadece dizi ve film sektöründe işler yapan bir yapımcı. Ben de ilk bu işe Köle şarkısı ile başladım. Sektörü tabii ki bilmiyordum. Bir şeyleri bilmeyerek, yalnız yorumumuza güvenerek yola çıktık. Doğru strateji ile desteklenmediğim için şarkılar önde gitti. Mesela beni Hayırlı Günler şarkısı ile tanımaya başladılar. Cengiz Kurtoğlu’nun oğlundan da kimse tarz olarak bu tip şarkılar beklemiyor. Öğrendikleri zamanda şaşırıyorlar. Babamla birlikte bir yarışma programına katıldım ve format gereği onun şarkılarını okuyordum. O yüzden babamın kitlesi beni tanıyordu. Babam yıllarca bizi kamera önünde hiç tutmadı.

Haberin Devamı

Babanızın veliahdı mı olacağınızı sanıyorlardı?

Kimse onun yerine gelemez. Ben onun oğlu olarak bile olamam. Şarkıcı olmamı da istemiyordu. Yıllarca mücadele vermiş, adını marka yapmış biri.

‘BABAMDAN HİÇBİR ŞEY İSTEMEDİM’

Siz sahne arkasında büyüyen çocuklardan mısınız?

Evet. Müziğin içine doğdum. Babamın şarkıları ile stüdyolarda büyüdüm. Yaşım ilerledikçe stüdyoya girip babamın şarkılarını okumaya başladım. Sıfır şarkıları okurdum. Ama baktığınız zaman kendime ait bir seyahat acentem vardı. Ama hep bir yanım eksikti. Bu işi yapmak istiyordum. Çünkü müzisyenliğe aşıktım. Yola çıktığım zaman babamdan hiçbir şey istemedim. Babam da zaten “Bu işi yapmak istiyorsan, kendi başına olmalısın. Benden kesinlikle bir şey isteme. Bu şekilde kabul ediyorsan yürü” dedi.

Babanızdan kaynaklı belli bir müzikle büyüyorsunuz. Peki, kendi müzik zevkinizi nasıl keşfettiniz?

Haberin Devamı

Ben çok sıkı Tarkan ve Michael Jackson hayranıyım. Pop ile hep kendimi daha iyi ifade ettiğimi düşünüyorum.

Şarkı seçerken sizin için sözler mi yoksa müzik mi daha önemli oluyor?

İlk önce müziğini dinliyorum şarkının. Sözleri 4’üncü dinleyişten sonra anlayabiliyorum. Şarkılarımda 90’ların havası var. Yorum yaparken de “Özlediğimiz sound’u yapmışlar” diyorlar.

Köle şarkınız öyle değil ama… Sözleri aşırı cesur ve galiba kafanız bayağı karışıkmış onu çıkarırken.

Aslında Köle tipik bir pop şarkısı değil. Evet, içinde birçok enstrüman da var. Davetkar da bir şarkı. Cengiz Kurtoğlu şarkılarını düşün. Oğlu bir albüm yapıyor, Köle gibi bir şarkı ile çıkış yapıyor. Bu da ister istemez insanlarda şok etkisi yaratıyor.

‘SEKTÖRDE KALICI OLMAK ÇOK ZOR’

Eşiniz hayranlarınız kıskanıyor mu?

Böyle bir şey söz konusu değil. Beni en çok destekleyen kişi de eşim. Bunun üzerine kavga edilmesi biraz saçma olurdu.

Tanındığınızı ne zaman fark ettiniz?

Hayırlı Günler şarkısından sonra. Toplu taşıma araçlarını çok kullanırım. Orada durdurup fotoğraf çekmeye başladılar. Aslında şarkılarım benden daha ünlü. Öptüm şarkısı ile sıfırdan başlıyormuşuz gibi hissediyoruz. Gerçek Aydın’ı ortaya çıkardık.

Haberin Devamı

Bir sonraki aşamada nerede olursanız bu iş her anlamda sizi tatmin eder?

Nasıl daha iyi şarkı okurumu düşünüyorum. Bu sektörde kalıcı olmanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Şu an işin başındayım ve o yüzden hiçbir kaygım, acelem yok.

Yaptığınız şarkılar tutmasaydı babanız sizinle dalga geçer miydi?

Geçerdi. (gülüyor) “Bak işte bu işler böyle oluyormuş oğlum” derdi.