Gazete Vatan Logo
Magazin New York’tan moda rüzgarı

New York’tan moda rüzgarı

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının altında olduğumuz şu günlerde New York’tan da dünyaya moda rüzgarı esmeye devam ediyor. Ünlü markalar birbiri ardına en iyi kozlarını podyuma sürerken, dün ve önceki günün öne çıkan defileleri Oscar de la Renta, Vera Wangw, Marc by Marc Jacobs, Tory Burch, gibi markaların koleksiyonları oldu. İşte seçme örnekler...

Oscar de la Renta Keskin değil elegan
Geçen yıl ölümüyle moda dünyasını yasa boğan Oscar de la Renta’nın efsanesi, adını taşıyan markasıyla sürüyor. Yıldızı parlayan 19 yaşındaki model Kendall Jenner, babası Bruce Jenner’ın adı kazayla anılırken, podyumlarda yükselmeye devam ediyor. Jenner, Oscar de la Renta defilesinde mor, çiçek payetli bir elbiseyi taşıdı. Markanın bu yıl ki koleksiyonu keskin olmayan son derece sade şekilde elegan olarak tarif edildi.
Şeytanı ayrıntıya gizledi
Marka bu yıl ‘şeytan ayrıntıda gizlidir’ düsturuyla detaylara gömüldü. Ayaklarda hem gerçekten kullanabileceğiniz yağmur botları hem de kule gibi yüksek topuklar kullandı. Bunun yanında korseyle tamamladığı birçok parçaya kadife detaylar ekledi. Böylece klasik siyah kıyafetlerde bile payetler ve ince dantel işlemelerle fark yarattı.
Marc Jacobs
‘Marc by Marc Jacobs’ bu yıl kotun sınırlarını zorlayıp farklı yorumlar kattı. Botları öne çıkarıp zımba ve fermuarı aksesuar olarak bol bol kullandı.
Tory Burch
Tory Burch, önümüzdeki kış kadınları geçmişe götürmeye karalı. Kısa yün elbiseleri, fularla ve eski desenlerle süsleyen marka, nostalji rüzgarı estirdi.

Haberin Devamı