Gazete Vatan Logo
Magazin Müzik ile güzel yemeğin uyumu Martı

Müzik ile güzel yemeğin uyumu Martı

Ege'nin en güzel koylarından biri olan Orhaniye'deki Mistral Restoran, bir bakıma iyi müzik ve iyi yemek mottosu ile ortaya çıkmış. Restoranın işletmesinde ise deneyimli isim Cüneyt Kurt var. Çam ağaçları ortasına kurduğu restoranı Kurt anlattı.

Müzik ile güzel yemeğin uyumu Martı

İstanbul yeme-içme arenasından Marmaris’e yolculuk neden?

İşletmelerimin çoğunu devredip, güneyde bir yerlerde yeni bir başlangıç yapmak istediğimde, sevgili Oya Narin muhteşem ötesi güzellikte olan Martı Marina’yı bana gezdirdi. İşte o gün Marina’da bir şeyler yapma fikri ortaya çıktı.

MistralRestaurant&Bar fikrini nasıl geliştirdiniz?

Oya Narin ile sohbetlerimiz sonucu Marina’da var olan Mistral Restaurant’ı Mistral By June8 olarak benim işletmeci kimliğimle baştan aşağı yenileyerek hizmete açtık.

Uzun yıllardır işletmeci kimliğinizle tanıyoruz. Ayrıca Türkiye’nin iyi DJ'lerinden birisiniz. İşletmecilik nasıl başladı?

1977 senesinde DJ olarak başladığım Etiler Şamdan’da 1983 yılında işletmeciliğe başladım, 1992 yılında Levent’te Şans Restaurant, 1996 yılında Nişantaşı’nda dünyaca ünlü İtalyan restaurant zinciri BİCE, yine 1996 yılında Büyükada Anadolu klübünde Le bouquet, 1998 Ortaköy’de Pasha Club içinde Bice, Mayadrom Alışveriş Merkezi’nde Bistrott, 1999 yılında Ankara’da Bistro Fortuna, İstanbul Reina da Mirror, 2000 yılında Çeşme Dalyan’da Le bouquet, 2001 Yalıkavak’ta Bistro Marine, İş Bankası Kuleleri’nde Mirror, 2004 Çeşme Alaçatı Le Bouquet, 2008 Bodrum Gündoğan Mandal Otel, 2010 Astoria Alışveriş Merkezi Bistrom adlı işletmeleri açarak bugüne kadar geldim.

Haberin Devamı

'Sentez bir mutfak ortaya çıktı’

Daha çok marina müşterisine hitap ediyorsunuz, insanlar tekneleriyle gelip yemeklerinizi yiyor, günü geçiriyor. Bu kitlenin farkı nedir?

Değişik kültürlere sahip misafirlerimize hizmet veriyoruz. Bundan keyif alıyoruz. Biz onların talepleri doğrultusunda yenilikler yaparken aynı zamanda kendi kültürümüzün hizmet ve damak zevkini de tanıtmış oluyoruz.

Mönüyü nasıl oluşturdunuz?

37 senenin tecrübesi ile hem dünya mutfağından, hem de Türk mutfağımızdan seçtiğimiz yemekleri sentezleyerek hizmete sunduk.

Dekorasyonu nasıl hazırlamaya dikkat ettiniz?

Öncelikle bu muhteşem doğa harikası koyda, klasik havasını bozmadan yöresel dokusuna bağlı kalarak çok hoş bir mekan yarattık. Misafirlerimiz bu kadar doğal güzeliğin içinde iyi servis ve lezzetli bir yemek haricinde eğlence de bekliyor. Haftanın 2 günü çeşitli yerli yabancı müzik grupları ve DJ performansları ile bu istekleri karşılıyoruz.

Haberin Devamı

'Dekoru doğaya uygun bir şekilde yaptık'

Mistral By June8'i Ege’deki benzerlerinden ayıran nedir?

Konumu, doğası, dekoru ve çok ciddi çalışmalar ile hazırlanmış mönüsü.

Günün her saati gelinebilir diyorsunuz, tüm gün nasıl bir servis söz konusu oluyor?

Sabah 7.30 da plajımız ile başlıyoruz, 12.00'de öğle yemeği, akşam üstü 'happyhour' ve akşam yemeği... Tabii ki yemek bitiminde Cüneyt Kurt ve canlı müzik grupları ile eğlence devam ediyor.

Müzik sizin için olmazsa olmaz, Mistral’de müziğin rolü ne?

Günün her saatinde, misafirlerin yaş ortalamasına, isteklerine uygun eskiler, yeniler ama her zaman en iyileri sunuyoruz.