Gazete Vatan Logo
Magazin Mustafa Altıoklar hakkında hapis istemi

Mustafa Altıoklar hakkında hapis istemi

Mustafa Altıoklar hakkında hapis istemi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında, sosyal medya üzerinden avukat Rahmi Kurt'a "hakaret" ettiği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki avukat Rahmi Kurt'un ihbarı sonucu, Mustafa Altıoklar'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı. Altıoklar'ın, buna istinaden Twitter hesabından müşteki Kurt ile ilgili tweet attığı belirtildi.

Altıoklar'ın savunmasında, Twitter adresinin kendisine ait olduğunu, bahsi geçen sözleri kendisine yönelik mesaja cevap olarak yazdığını, bu sözlerin herhangi bir hakaret içermediğini ve hakaret kastı bulunmadığını beyan ettiği anlatılan iddianamede, iddia, müşteki beyanı, şüphelinin kaçamaklı ikrarı, tutanaklar ve tüm dosya evrakı kapsamında Altıoklar'ın üzerine atılı suçu işlediği kanaatine varıldığı bildirildi.

İddianamede, şüpheli Mustafa Altıoklar'ın "sesli, yazılı ve görüntülü iletiyle hakaret etmek" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Haberin Devamı

Davanın duruşması, önümüzdeki günlerde Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.