Gazete Vatan Logo
Magazin Modellik ve oyunculuk bir arada yürümez

Modellik ve oyunculuk bir arada yürümez

Defilelerin aranan yüzlerinden olan Begüm Yılmaz artık oyunculuğa ağırlık verdiğini söylüyor. ATV’nin yeni dizisi Beyaz Karanfil’de Aysun’u canlandıran Yılmaz: “Başarılı olmanın en önemli anahtarı yapacağınız işe odaklanmaktır. Ya modellik ya oyunculuk, ikisini aynı anda yürütemezsiniz” diyor. Özel hayatıyla ilgili ise

yorumu şu “Ben tek çocuktum; eksi bir şey. En az iki çocuk istiyorum.”

Miss Turkey dördüncüsü seçilmiştiniz. Peki yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?
Aslında Miss Turkey’e katılma gibi bir düşüncem yoktu. İnternette gezerken birden önüme reklam çıktı, o an hemen başvurdum. Açıkçası finale kalır mıyım, yarışır mıyım diye düşünmemiştim bile. Bir anlık bir dürtüydü. Daha sonra elemeler için İstanbul’a çağırıldığımda da çok mutlu olmuştum.
Modelliğe yarışmanın ardından mı başladınız; ilk kimin defilesine çıktınız?
Profesyonel anlamda modelliğe yarışmadan sonra başladım diyebiliriz. Yarışmadan hemen sonra Türkmenistan’a Yıldırım Mayruk defilesi için gittik. Daha önce de Türkmenistan’da yaşadığım için çok heyecanlanmıştım. Ortaokul ve liseyi orada okudum, Türkiye’ye temelli dönüş yaptıktan sonra tekrar iş için oraya gidiyor olmaktan çok mutlu olmuştum.
Nerelisiniz; sizi kime benzetirler?
Ankara doğumluyum. Beni Mariacarla Boscono’ya veya Avatar filminin oyuncusu Zoe Saldana’ya benzetirler.
Canlandırdığım Aysun dişiliğini kullanan bir karakter
Cuma günü ilk bölümü yayınlanacak olan Beyaz Karanfil’in set ortamı nasıl?
Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan’ın yapımcılığını ve senaristliğini yaptığı bir projede yer almak benim için çok keyif verici. Aynı zamanda yönetmenimiz Baran Özçaylan ile çekime başlamadan önce sahneler üzerine sohbet ediyoruz. Nasıl olması gerekir, ben bu role neler ekleyebilirim diye konuşuyoruz. Diziyi çekerken de oldukça sabırlı biri ve en doğru kareyi çekene kadar tekrarlıyoruz. Sette herkes neşeli, güleryüzlü.
Rolünüzden bahseder misiniz?
Canlandırdığım karakterin adı Aysun. Onunla tek ortak özelliğimiz Aysun’un da model olması. Bazı hedefleri var ve bu hedeflerine ulaşmak için dişiliğini kullanan bir karakter. Aysun için biraz paragöz de diyebiliriz.
Bir erkek en çok ‘samimi şekilde gülümseyerek’ beni etkiler
Örnek aldığınız isim Saadet Işıl Aksoy’muş, neden?
Çok güzel bir kadın. ‘Başka Dilde Aşk’ filminde çok beğenmiştim. Aynı zamanda ‘Twice Born’ filmindeki karakteriyle de hem dünyaya açılmış hem de oyunculuğunu konuşturmuş biri. Bu yüzden çok başarılı buluyorum ve kendime de örnek alıyorum.
En beğendiğiniz aktör kim peki?
Son zamanlarda en beğendiğim Türk aktör Reaksiyon dizisinden takip ettiğim İsmail Demirci.
Modellik ve oyunculuk bir arada mı yürüyecek yoksa bundan sonra sadece oyunculuk mu?
Önceliğim tabii ki oyunculuk. Başarılı olmanın en önemli anahtarı yapacağınız işe odaklanmaktır. Ya modellik ya oyunculuk, ikisini aynı anda yürütemezsiniz zaten dizinin yoğun bir programı olduğundan takviminize defile koyamıyorsunuz.
Beyaz diş ve gülüş çok önemli demişsiniz... Erkekte ilk baktığınız yer dişleri mi?
Aslında ilk baktığım gülüşünün ne derece samimi olduğu. İçtenlik çok önemli. Günümüzde erkekler artık fotoğraf karesi gibi gülüyor.
Tek çocuk olmak hayatta artı mı yoksa eksi midir?
Kesinlikle eksi, eğer ilerde anne olmaya karar verirsem iki çocuğum olmasını isterim. Birlikte büyüsünler. Etrafımda çok güzel abla kardeş örnekleri var. Ben yalnız büyüdüğüm için o eksikliği çocuğum da yaşasın istemem. Büyürken yanında bir destek istiyor insan.
Favori oyuncularım...
“ Son zamanlarda en beğendiğim aktör İsmail Demirci. Aktirist ise Saadet Işıl Aksoy. Çok güzel bir kadın. Kendime örnek alıyorum “

Haberin Devamı