Gazete Vatan Logo
Magazin Moda dünyasını yasa boğdu!

Moda dünyasını yasa boğdu!

En son George Clooney ile evlenen Amal Alamuddin’in gelinliğine imza atan efsane modacı Oscar de la Renta 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Moda dünyasını yasa boğdu!

İngiltere eski Prensesi Lady Diana’dan, Hollywood yıldızlarına, first leydilerden, en ünlü müzisyenlere herkesin onun tasarladığı bir elbiseyi giymek için kuyruğa girdiği Oscar de la Renta, dün 82 yaşında hayatını kaybetti. De la Renta’nın ölüm nedeni henüz netlik kazanmadı ancak kendisine 2006 yılında kanser teşhisi konulmuştu. Ünlü modacı en son üç gün üç gecelik düğünle 27 Eylül’de evlenen Amal Alamuddin’in gelinliğini tasarlamıştı. De La Ranta’nın imzası son 40 yıldır bütün kırmızı halılarda da sıkça görülüyor. Tasarımcının ölümünden sonra bir basın açıklaması yayınlayan eşi Anette ve evlatlık oğlu Moises (kendisi de Oscar de la Renta markasında tasarımcı olarak çalışıyor) “Kalplerimiz Oscar’sız yaşamanın nasıl olacağı fikriyle ezilirken, o hala bizimle birlikte. Oscar’ın sıkı çalışması, zekası ve yaşam aşkı hayatlarımıza da şirketimize de ışık tutmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Dominikli entelektüel bir ailenin çocuğuydu

De la Renta Dominik Cumhuriyeti’nde Dominikli bir anne ve İspanyol bir babanın çocuğu olarak doğdu. Entelektüel bir aileden geliyordu, 18 yaşında moda eğitimi almak için İspanya’ya gitti. Kısa sürede İspanyol moda evlerinin dikkatini çekmeye başardı. 60’lı yıllar dönüm noktası oldu. Jacquiele Kennedy ile birlikte ABD başkanlarının eşlerini giydirmeye başladı.

Haberin Devamı

Daha sonra dünya çapında altı mağaza açtı.

First lady’lerin favorisi oldu

Tasarımcı, her dönem Beyaz Saray’ın da favori modacısı olmayı başardı. Listesinde ABD’nin suikast ile hayatını kaybeden başkanı John F. Kennedy’nin eşi Jacqueline Kennedy’den Nancy Reagan’a, Laura Bush’tan, Hillary Clinton’a bütün first lady’ler de vardı. Ölmeden önce ise Michelle Obama’yı vardı. Yani son döneme damgasını vuran bütün first lady’ler. Bununla birlikte İngiltere’nin zerafetiyle ünlü prensesi Lady Diana da de la Renta’nın giydirdiği isimler arasındaydı.