Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Maskesi düştü’

‘Maskesi düştü’

‘Maskesi düştü’

Zerafetiyle ünlü Cambridge Düşesi Kate’in ABD ziyaretinde gözlerini devirmesi ‘nezaket maskesi düştü’ ya da ‘çok sempatikti’ yorumlarıyla İngiliz medyasını ikiye böldü

Bu yüz ifadesi bir ilk!

Cambridge Düşesi Kate, İngiliz kamuoyunu şu sıralar tam da ‘fazla elegan ve tek düze’ olduğu polemiğiyle meşgul ederken, öyle bir şey yaptı ki ‘sıkıcı’lık tezi çürüdü, ‘karizma’ ise soru işareti... New York’ta Harlemli yaşlıların sokak çocukları için hediye paketlediği yardım etkinliğine katılan Düşes Kate, arkasındaki kendisine aldırmadan “Paketlemeye devam! Sıradaki paket gelsin!” diye bağıran yardım organizatörüne takındığı yüz ifadesiyle şaşırttı.

‘Çok da sevimliydi’ desteği

Bir an arkasına bakıp masaya dönen Düşes’in “Bu ne ya” der gibi arkasını dönüp gözlerini devirmesi İngiliz medyasında bir numaralı gündem konusu oldu. İngiliz Telegraph gazetesinden Claire Cohen, “Düşesin nezaket maskesi düştü, kısa ama muhteşem bir andı. Diplomatik kimliğinden sıyrıldı” yorumu yaparken, The Guardian gazetesi “Kate’in gözlerini devirmesi uzun zamandır yaptığı en sempatik hareketti” yorumu yaptı. İngiliz Daily Mail gazetesi, Camridge Dükü Willam ve Kate’i ABD ziyaretini basına malzeme vermediği için ‘vasat bir çift’ olarak tanımlamıştı.

Haberin Devamı