Gazete Vatan Logo
Magazin Masallara yolculuk Efteling!

Masallara yolculuk Efteling!

Yıllarca okuduğumuz Grimm Kardeşlerin masallarındaki dünyanın bir eğlence merkezine düşünsenize... Hollanda’da bulunan Efteling tam da böyle, bir masalın içindeymişsiniz gibi...

Masallara yolculuk Efteling!

Amsterdam’dan özel araba ile bir buçuk saat uzaklıktaki Belçika’ya yaklaştığınız hissini veren Avrupa’nın en önemli tema parklarından biri Efteling. Grimm Kardeşler masallarındaki çoğu hikaye burada hayat bulmuş. Burada Avrupalı yazarların hikayelerinden derlenmiş orman konulu bir masalı yaşıyormuşsunuz gibi... Bunun yanında fantezi dünyaları, hızlı roller coasterlar ve zorlu tekne gezileri gibi heyecanlı aktiviteler de var. En güzel yanı ise etrafının muazzam bir doğa ile kaplı olması. Hansel ve Gratel kardeşlerin masalındaki şekerden ev, konuşan ağaçlar, korsanların tekneleri, Doğu temalı masallardaki saraylar, Uyuyan Güzel ve birçok masal aktivite olarak burada ziyaretçilerini bekliyor.

Bir tek prenses elbiseniz eksik

İçindeki restoranlar da masallardaki gibi dizayn edilmiş. Mesela Hollanda’nın geleneksel yemeklerinden biri olan krep evlerine giriyorsunuz. Kocaman bir fırın ve üzerinde katkat pastalar sizi karşılıyor. Adeta kocaman bir masalın içindesiniz, bir tek prenses elbisesiniz eksik.

Haberin Devamı

Efteling’e girer girmez yanınıza kesinlikle harita almanız gerek, alan biraz büyük kaçırmak istemeyeceğiniz o masallardaki cücelerin evleri, nefesinizi kesecek roller coasterlar olacaktır. Biraz ıslanmak mı istiyorsunuz botlara binin ve yalandan alaborayı yaşayın. Oyun parkında fonda hiç bitmeyecek gibi dönen masal müziği biraz rahatsız edici... Ona da bir süre sonra kulaklarınız alışıyor. Çocuğunuz ile Hollanda seyahati yapıyorsanız eğer bu güzel eğlence merkezini es geçmeyin...

Nasıl gidilir:

Amsterdam şehir meydanından 4A trenine binip, son durakta ineceksiniz... (15 Euro) Ardından 300 numaralı otobüsler alanın önünde sizi indiriyor. (2.70 Euro)

Vialand’a iki ödül birden

Gezinin bir başka ayağı ise Uluslararası Gezi ve Eğlence Parkları Birliği (IAAPA)’nın Avrupa’daki konferansı. Gelecek yıllarda eğlence parklarında nasıl oyuncaklar göreceğimizi bize gösteriyorlar. Konferansda ber de “Ceo Talks” bölümü var. Türkiye’nin dünya standartlarındaki tek tema parkı Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu da konuşmacı olarak orada. Çünkü “Avrupa’nın Yıldızları-2014 Ödül Töreni”nde Nefeskesen ve 360 üniteleri ile 2 ödülün birden sahibi oldular.

Haberin Devamı

‘Ruhu olan bir park’

Alişoğlu “Vialand’de dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4. roller coaster’ı Nefeskesen ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethedişini, robot heykellerle birlikte anlatan Fatih’in Rüyası ünitesi büyük beğeni topladı. Tema park kurmanın bir ruhu olmalı, bu işin oraya bir roller coaster ve dört boyutlu sinema koymakla olmadığının bilincindeyiz. O yüzden İstanbul’da bir masal dünyası yarattık. Bu ruhu dışarıya yansıtan kreatif ekiplerimizi özel olarak kurduk” dedi.