Gazete Vatan Logo
Magazin Mahalle ortamının sıcaklığında sınırsız eğlence

Mahalle ortamının sıcaklığında sınırsız eğlence

Mahalle ortamının sıcaklığında sınırsız eğlence

Kış ayları çocuklu aileler için ayrı bir mesai demek. Küçük canavarların enerjilerini tüketmek hiç kolay olmuyor. Bir oyun bitmeden diğeri başlıyor... Tabii anne babaların da hafta sonu tatili küçük bir ızdıraba dönüşüyor. Dışarıda yapılacak etkinliklerin bir çoğunda ya saatler sınırlı ya da anne babalar ile çocukların birlikte vakit geçirmesine olanak sağlanmıyor. Ortaköy’de geçtiğimiz yıl hizmete giren Pique Family Club de tam da bu istekleri karşılamak için açılmış.

3 çocuk annesi Hülya Mantion, yurtdışından Türkiye’ye döndükten sonra bir aylık Ankara tatili sırasında çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği yerlerin ve yapabileceği aktivitelerin çok kısıtlı olduğunu görünce Pique’nin de temelleri atılmış.

Ne yapmak istediklerine çocuklar karar veriyor

Pique’de programlar 0-11 yaş arası çocuklara yönelik düzenleniyor. Üyelik sistemi ile çalıyor. Hülya Hanım neden böyle bir tercih de bulunduklarını ise şöyle açıklıyor: “Mekanda çocuklar için sanat atölyesinden müzik atölyesine, jimnastikten oyun platformuna kadar hem yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri hem de bütün enerjilerini harcayabilecekleri birbirinden farklı aktiviteler var. Oyun ablalarımızın tamamı çocuk gelişimi ve/veya anaokulu öğretmenliği eğitimi almış, konusunda gerekli altyapısı olan isimler. Pique’de “mahalle oyunu”nun temel pedagojik değerlerini yeniden oluşturmak istedim. Kulüp üyesi çocuklar burada kendi arkadaşlıklarını kuruyorlar, çok sevdikleri kulüp üyeleri de oluyor hiç anlaşamadıkları da. Hangi aktiviteyi ne zaman yapmak istediklerine kendileri karar veriyorlar, ne oynamak istediklerine de. Ama bütün bunları son derece güvenli ve eğitsel bir ortamda gerçekleştiriyorlar. Çocuklar mahalle ortamının sıcaklığında gönüllerince eğleniyor. Her ailenin rutininin farkli olduğunu gözeterek, farklı üyelik seçenekleri sunuyoruz. Böylece her ailenin kulübümüzü kendi yaşam tarzına, bütçesine ve tercihlerine göre, dilediği şekilde kullanabilmesini arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı

Hülya Hanım Pique’yi diğer çocuk mekanlarından ayıran özellikleriyle ilgili şunları söylüyor: “Pique, Türkiye’nin ilk aile kulübü olma özelliğini taşıyor. Şu ana kadar örneklerini gördüğümüz mekanlar ve kulüplerin ortak özelliği, tamamen çocuklara yönelik olarak tasarlanmış olmasıydı. Çocuğunuzu götürdüğünüz bir yerde, size düşen çocuğunuzun aktivitesini, eğlencesini bitirmesini beklemek. Fakat Pique, hem çocukların hem de büyüklerin bir arada ama birbirlerinin keyfinden, eğlencesinden ödün vermeden vakit geçirebileceği bir yer. Çocuğunuz, onlar için hazırladığımız alanlarda dilediği aktiviteye katılıp gönlünce eğlenirken siz de arkadaşlarınızla nezih bir ortamda yemeğinizi yiyebilir, içkinizi içebilir, sohbet edebilirsiniz. Veya sessiz bir köşede kitabınızı okuyabilir, çalışabilirsiniz. Çocuğunuz oyununa devam ederken yoga, hot yoga ya da pilates derslerimize katılabilirsiniz. Bu nedenle Pique sadece çocuğunuzu ‘götürdüğünüz’ bir yer değil, ‘çocuğunuzla gittiğiniz’ bir yer.”

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR İÇİN ALTERNATİFLER

“Bal Arıları ve Hınzır Ayı” Afife Jale Sahnesi’nde

Haberin Devamı

Anavarza Bal, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Anavarza Çocuk Tiyatrosu ikinci dönemi ile perdelerini aralıyor. Nedim Saban imzasını taşıyan ‘Bal Arıları ve Hınzır Ayı’ oyunu, 7 Kasım’dan itibaren Kasım ayı boyunca her Cumartesi saat 13:00’da Ortaköy Afife Jale’ Sahnesi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek.

Sıra dışı bir orkestra ÇokSesli Gösteri

Orkestra Şefi Musa Göçmen çocuklara klasik müziği sevdirecek bir gösteri hazırladı. Çoksesli Gösteri, 12 Kasım’da Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde daha sonra Ankara’da sergilenecek. Biletler 15 TL. www.coksesligosteri.com

Annelere hot yoga ve pilates

Pique’de restoran, teras bar ve lounge alanımız var. Annelere yönelik yoga, hot yoga ve pilates derslerimiz ve bebekli annelere yönelik hamile yogası ve anne bebek yogası da aktiviteler arasında.