Gazete Vatan Logo
Magazin 'Londra’ya gitmemek içimde ukde kaldı'

'Londra’ya gitmemek içimde ukde kaldı'

Türkiye’nin eski güzellerinden olan ünlü manken Merve Büyüksaraç ile, mesleği, hayatı ve hayalleri üzerine konuştuk. Büyüksaraç, modacı Özem Keskin’in tasarımlarıyla Şamdan Plus’a poz verdi.

'Londra’ya gitmemek içimde ukde kaldı'

GEÇEN ay düzenlenen Mercedes- Benz Fashion Week İstanbul organizasyonuna katılmayan manken Merve Büyüksaraç ve birçok modacının aksine defilelerinde sadece Türk modelleri tercih eden modacı Özem Keskin ile bir araya geldik. Firmaların deneyimsiz, yabancı ve ucuz manken tercih etmelerinin sektörü olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Merve Büyüksaraç, şık kadının tanımını yaptı ve en beğendiği modelleri sıraladı. Özem Keskin’in birbirinden iddialı ve gösterişli tasarımlarıyla objektifimize poz veren Büyüksaraç ile hayatı, hayalleri ve mesleği üzerine konuştuk.

Önce kendinizden biraz bahseder misiniz?

Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldum. 2006 yılında Türkiye Güzeli seçilmemle beraber modellik kariyerimde ciddi bir hızlanma oldu. Aynı dönem çeşitli TV programlarında yer aldım. Artık durum biraz farklı, şimdi hem modellik yapmaya devam ediyorum hem de iç dekorasyon ve yat tasarımı i∫lerimi yürüttüğüm bir ∫irketim var. Proje bazlı olarak endüstriyel tasarım da yapmaya devam ediyorum.

Haberin Devamı

Tarzını en çok beğendiğim isim Feryal Gülman

Size göre şık kadın nasıl olmalı?

Bence kadın, kadın gibi olmalı. Kadın gibi giyinmeli. Kıvrımlarını sergilemeli ama bunu yaparken dozunu kaçırmadan ‘cool’ kalabilmeli. Bakımlı ve temiz olmalı. Temiz bir cilt, bakımlı eller, tırnaklar ve düzenli bir saça sahip kadın, her ortamda ne giyerse giysin, şık görünebilir. Ortama göre giyinen kadın makbuldür benim için. Türkiye’de şıklığından asla taviz vermeyen çok beğendiğim tek bir kadın var Feryal Gülman.

Bütçelerimiz çok yüksek değil

Türk modeller arasında beğendiğiniz isimler?

Didem Soydan kesinlikle favorim. Yıllar geçse de zarafetinden ve güzelliğinden kaybetmeyen bir isim daha var; Sema Şimşek.

Son zamanlarda düzenlenen büyük moda etkinliklerinde sizin gibi tanınmış mankenleri göremiyoruz. Bunun sebebi nedir?

Ben ve birkaç Türk model arkadaşım, geçen ay yapılan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’a katılmadık. Oysa 2008 yılından beri bu projenin içinde sıkça yer aldım. Sanılanın aksine Türk modellerin bütçeleri çok yüksek değil ama sonuçta hepimiz vergi veriyoruz, fatura kesiyoruz. Bir noktada bu durum, bizim bütçemizi yabancı modellerden biraz daha yükseltiyor. Katılmamamın en önemli sebeplerinden biri de bazı modacıların bütçesiz model çalıştırma eğilimleri! Sonuçta ben bu işten para kazanıyorum ve başkaları para kazansın diye bedava çalışamam. Son yıllarda durum iyice kötüleşti.

Haberin Devamı

Okul var diye yurt dışına gitmedim

Türkiye’nin en iyi modellerinden birisiniz, kariyerinizi yurtdışında sürdürmeyi düşündünüz mü?

2010 yılı Istanbul Fashion Week’te Bora Aksu harika bir defile yapmıştı. Bora, Londra’da yaşadığı için pek çok İngiliz model ve ajans sahibi de defileyi izlemişti. Londra Elite Model Ajans’ın sahibi hemen Londra’ya gelmemi ve orada modellik yapmamı istedi. Ancak o sırada okulum devam ettiği için gitmem imkansızdı. Aslında içimde ufak bir ukde kaldı ama kısmet değilmiş.

Modacı Özem Keskin ile çalışmayı neden tercih ettiniz?

Özlem Hanım’la karsılaşmam tamamen tesadüf eseri oldu ve tasarımlarına hayran kaldım. Çok klas bir çizgisi var, ayrıca çok kaliteli kumaşlar kullanarak çıtasını farklı bir noktaya çıkarmış.

Haberin Devamı