Gazete Vatan Logo
Magazin Kentten köye göç zamanı şimdi

Kentten köye göç zamanı şimdi

Yılmaz Erdoğan, Köyceğiz’deki çiftliğine tamamen yerleşti ve organik bir hayatı tercih etti. Sanatçı ‘KAFA Dergisi’ne İstanbul’u terk ediş nedenlerini anlattı.

Kentten köye göç zamanı şimdi

Yönetmen-oyuncu Yılmaz Erdoğan İstanbul’un kalabalığından yorulup Köyceğiz’deki çiftliğine göç etti. ‘KAFA Dergisi’nin yeni sayısı içinse değişen hayatını anlattı. İşte Erdoğan’ın köye dönüş hikayesi...

“Ben eski kafayı değiştirip daha organik kafalara yönelmeye başlayalı beş yıl oldu. Çılgın bir fikirle başladı her şey. İstanbul’daki ofisimizin bir bahçesi vardı ve zemin ahşapla kaplanmıştı. Söktük tahtaları. Sürdük tarlayı ve organik gübre ekledik. İki ay sonra tam kırk dört çeşit şifalı bitki boy vermişti bahçemde. Bir toprak evde ve bir bahçede doğmuştum ama ben de işin sonunda şehir telaşında kaybolmuştum. Ta ki şu bizim bahçe deneyini yapıncaya kadar. Nicedir Köyceğiz cennetinin bir sakiniyim ve her gün toprağa basıyorum sakin sakin. Bir şehir kaosundan ayrılma cesaretini gösteren herkes için yurdumun her yeri müminini bekleyen cennet. Zaten gürültüden kafa kalmadı arkadaş. İlk fırsatta terk et güzel kardeşim orayı. Uzaklara gidelim, bir köye yerleşelim. Ya da hadi gel köyümüze geri dönelim... Düşün yollara... Kentten köye göç zamanı şimdi...”

Haberin Devamı