Gazete Vatan Logo
Magazin Hollywood’dan siyasete çıkarma

Hollywood’dan siyasete çıkarma

Dünyanın en güçlü film sektörüne ev sahipliği yapan Hollywood bölgesi, içinde bulunduğu California eyaletinin karar mekanizmasında defalarca rol oynadı. Eski bir aktör olan ve ABD’nin 80’li yıllarda başkanlık görevini yürüten Ronald Reagan ile başlayan furya, Arnold Schwarzenegger’in California valisi olmasıyla devam etmişti. Sanat dünyasında adını çokça duyuran isimler 2018 yılında gerçekleşecek seçimlerde şanslarını denemeye hazırlanıyor. İşte o isimler..

George Clooney

Demokrat Parti üyesi olan ünlü aktör George Clooney, ABD Başkanı Barack Obama ile olan dostluğu ve politik aktivistliğiyle de öne çıkan bir isim. California valiliğine aday olması beklenen 53 yaşındaki aktör, dünya çapında söz sahibi olan isimlerin avukatlığını üstlenen Amal Alamuddin ile evli.

Eva Longoria

Meksika kökenli güzen aktris Eva Longoria, California’da baskın olan etnik kökeni dolayısıyla dikkat çeken isimlerden. Demokrat Parti üyesi 39 yaşındaki oyuncu Obama’ya seçim kampanyasında destek vermişti.

Ben Affleck

Dünyanın en güzel kadınlarıyla yaşadığı aşk ilişkilerinin yanında yine Akademi ödüllü bir aktör olan Ben Affleck, Doğu Kongo Hareketi isimli bir vakıf kurmuştu.

Haberin Devamı

Mark Zuckerberg
Daha önce Cumhuriyetçi Parti’nin de Demokrat Parti’nin de adaylarına destek veren Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in, kamuoyundaki sempatisi nedeniyle aday olması bekleniyor.