Gazete Vatan Logo
Magazin Güne meyve suyu ile başlayın!

Güne meyve suyu ile başlayın!

Meyve sularının yararları gün geçtikçe daha baskın bir şekilde ortaya çıkıyor. Vitamin ve mineral açısından oldukça güçlü meyve suları uzmanlara göre vücudu hastalıklara karşı da daha dirençli hale getiriyor

Güne meyve suyu ile başlayın!

- Portakal Suyu

İçerisindeki C vitamini sayesinde bizleri soğuk algınlığından korur. Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da zengindir. Yapılan bir araştırmaya göre portakal suyunun içerisindeki potasyum ve magnezyum kalp krizinden korumakta.

- Havuç Suyu

İçerisindeki A vitamini gözlere çok faydalı, aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirmekte ve doğal bir antioksidan. Havuç vücudumuza girdiğinde direkt olarak A vitaminine dönüşür. Kansere yol açacak olan birçok zararlı maddenin vücudumuzdan atılmasını kolaylaştırır ve yaşlanmayı geciktirir. Uzmanlar özellikle hamile kadınların havuç suyu içmesini tavsiye etmekte.

- Nar Suyu

Nar, doğal bir ilaç olarak da tanımlanmakta. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. Bir bardak nar suyunda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunmakta. Kolesterol düşürücü ve düzenleyici etkisi ile kalp dostu.

Haberin Devamı

- Elma Suyu

Elma suyunda bol miktarda C ve E vitamini bulunmakta. Bunun yanı sıra elma suyundaki antioksidan maddelerin cilt sağlığına büyük katkısı var. Aynı zamanda tok tutma özelliği de bulunmakta.

- Greyfurt Suyu

Kalori ve yağ yakmada ayrıca metabolizmayı hızlandırmada oldukça etkili. Dişeti kanamalarında da etkili. Nikotinin vücuttan atılmasını ve sigara içme isteğini azaltır. Tansiyon düşürücü özelliği vardır günde en fazla bardak greyfurt suyu gerekli vitaminleri almanızı sağlayacaktır.

- Ananas Suyu

İçerisindeki B vitamini nedeniyle cildin ve saçların güzelleşmesine katkı sağlar. Son zamanlarda diyet yapan kişiler ananas yemenin ya da suyunu içmenin zayıflamalarında etkisi olduğunu belirtmekte. Mide ve bağırsakları temizleme özelliği var.

- Vişne Suyu

Vişne suyunun uyku süresi ve kalitesini iyileştirmede, uykusuzluğun şiddetini azaltmada ve genel uyku verimliliğini arttırmada etkili. Atletler ve sporcular vişne suyunu spor sonrası bir toparlanma içeceği olarak görür. Egzersiz sonrası kas ağrılarını hafifletmede yardımcı. Kalbi korur ve kolesterol seviyelerini düşürür.

Haberin Devamı

- Kayısı Suyu

Kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcı. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine faydalı. Lifli bir meyve olduğundan bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir.

- Şeftali Suyu

Vücutta A vitamini oluşturan temel madde olan betakaroten, şeftalide çok zengin miktarda bulunur. Şeftali hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemine yardımcı olur. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, idrar sökücüdür. Antioksidan özelliğiyle toksit maddelerin vücuda vereceği zararları önler.