Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Gelibolu’da bir ulusu işgal ettik’

‘Gelibolu’da bir ulusu işgal ettik’

Çanakkale’de ‘The Water Diviner’ı çeken Russell Crowe filmle ilgili ülkesinde tartışma yaratan cesur açıklamalar yaptı: “Gelibolu’da bağımsız bir ulusu işgal ettik.”

‘Gelibolu’da bir ulusu işgal ettik’

‘100 YILIN ARDINDAN AÇIKLIK GETİRİLMELİ’

Yeni Zelandalı yönetmen Russell Crowe, “100 yılın ardından bu mitolojiye açıklık getirmenin zamanı geldi” dedi ve ekledi “Biz bağımsız bir ulusu işgal ettik.”

Avustralya’da yayın yapan 7 Network kanalında sunucu Mike Willesee’nin sorularını cevaplayan ünlü oyuncu ve yönetmen Russell Crowe, Türkiye’de çekilen ‘The Water Diviner’ filminden bahsederken tarihi açıklamalar yaptı. 1. Dünya Savaşı yıllarında geçen filmde oğlu Gelibolu’da savaşa gönderilen Avustralyalı bir babayı oynayan Russell Crowe, “Bence, 100 yılın ardından, bu mitolojiye açıklık getirmenin zamanı geldi. Bence artık başkalarının söylemeyi engellemeye çalıştığı bir hikayeyi hesaba katacak kadar olgun bir ulus olmalıyız. Biliyorsunuz çünkü biz bağımsız bir ulusu işgal ettik ve bu öfkeli kelimeyi hiç kullanmadık” diye konuştu.

‘Önemli olan kahramanlık değil hayat’

Russell Crowe, sunucu Mike Willesse’nin “Daha önce bunun söylenildiğini hiç duymadım” şeklindeki müdahalesine ise, “Bence söylemenin zamanı geldi” cevabını verdi. Crowe, “Konuşmak istediğin bütün kahramanlıklar, biliyorsun, benim için esasen daha önemli olan konu harcanan o hayatlar. Biliyorsun, bu mitolojinin kutlanmaması gereken yerlerini kutlamamalıyız” şeklinde devam etti. Crowe’un açıklamaları Avustralya’da ve Yeni Zelanda’daki sosyal paylaşım sitelerinde günün en çok konuşulan konularından birisi oldu.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan da yer aldığı film 26 Aralık’ta vizyonda.

Crowe, savaşın ardından oğlunu aramaya gelen bir babayı oynuyor.