Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Esmeray’ın şarkıları içimi titretirdi!’

‘Esmeray’ın şarkıları içimi titretirdi!’

Yaptığı cover’lar ile adından sıkça söz ettiren Can Gox, Esmeray’ın kült şarkısı ‘Unutama Beni’yi kendi yorumuyla yeniden seslendirdi. “Esmeray; duruşu, sesi, ruhu ve bende bıraktığı güzel anılar ile her dinlediğimde içimi titretirdi” diyen Gox, dinleyicisini de geçmişe götürmeyi başarıyor

‘Esmeray’ın şarkıları içimi titretirdi!’

Son çalışmanızdan bu yana 3 yıl geçti. Bu 3 yılda yoğun konser programlarınız oldu. Çok çalışmanın müziğinize yansıması nasıl oldu?

Evet tam 3 dolu dolu yılı geride bıraktık. ‘Yalnızım Ben’ albümü çıktıktan sonra konserler ve turneler devam etti. Biz sahnede ve yolda olmayı gerçekten seven bir grubuz. Single çalışmamızın gecikmesi de biraz bu yoğunluk sebebiyle oldu. Ancak bu zaman içerisinde dizide ve filmde şarkılarım duyuldu. Konserlerimiz hala yoğun bir şekilde devam ediyor ve sahnede olduğum sürece belirttiğim gibi bu mucize toprakların her metresini dolaşıp dostlarla kucaklaşmayı hiç ikinci planda bırakmayacağım.

‘Unutama Beni’ isimli eseri tekrar düzenlemeye nasıl karar verdiniz?

Esmeray; duruşu, sesi, ruhu ve bende bıraktığı güzel anılar ile her dinlediğimde içimi titretirdi. Birgün ‘Unutama Beni’ adlı şarkısını dinlerken mırıldanmaya başladım ve şarkı, sözleri, bestesi beni aldı götürdü. ‘Bu şarkıyı söylemeliyim’ dedim. Denedim, çalıştım... Kendimce söyleyebileceğime inandığım anda sevgili arkadaşım Kaan Diriker’e ulaşıp iznini rica ettim. Sonrasında düzenlemelerine, bestelerine ve müzikal bilgisine çok inandığım ve saygı duyduğum Alper Atakan’ın bu şarkının düzenlemesini hakkıyla yapacağına inandım. Kendisine ulaşıp ricamı ilettim ve yoğunluğunun arasında şarkıyı aranje etti. İçime gerçekten sinen bir şarkı oldu... Şarkı için çalışan herkese, bu muhteşem şarkının tekrar nefes almasında emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Dinleyicilerimin hepsi gönülden insanlar

Konserleriniz her zaman dolu... Bunu başarmanızı sağlayan sizce nedir?

Benim için önemli olan bu güzel topraklardaki dostlarla sık sık buluşabilmek. Bu ülke sadece büyük şehirlerden oluşmuyor. Edirne’den Batman’a kadar gücüm yettiğince tüm davetlere yanıt vereceğim. Sadece ögrenciler de değil, kim benim şarkılarımı dinleyip hüzünlendiyse, gülümsediyse ve beni şehrinde yakınında görmek isterse görevim kucaklaşmaktır. Bu enerjiyi hissediyorlar sanırım ve biliyorlar ki birgün mutlaka onlara ve yakınlarına geleceğim.

Haberin Devamı

Kendinizi alternatif kulvarda mı görüyorsunuz?

Ben kendimi bir kulvara sıkıştırmak istemiyorum. Gönülden ve gerçekliğe yakın bir insan olarak bilineyim, şarkılarım da bu süzgeçle dinlensin en büyük artım olur bu dünyada.

Bundan sonraki çalışmanız ne olacak belli mi?

Sürpriz bir işle karşınızda olabilirim. Ancak yaza doğru olacak tüm bu projeler. Aklımda binlerce plan ve proje var, yapılanma ve sonlanma aşamasında. Yeni şarkılar olacak tabii ki. Tek şarkıyla çıkmayı düşünüyorum. Tek şarkı ve klip... Arayı çok açmadan dinleyicimle ilişkimizi sıcak tutacak aralıklarla hem beste hem de yeni cover’lar var sırada.

Yanlış zamanda doğmuşuz gibi...

Esmeray’ın sizin için farklı bir yeri var mıdır?

Var tabii ki. Rahmetli babam askerlik görevini üniversite okumaya devam ederek çalıştığı için geç yapmak zorunda kaldı. Ben ilkokuldayken babam askerlik görevini gerçekleştirme kararı aldı. Görevini Ankara Mamak’ta yapacağını öğrendik. Annemler ve birkaç arkadaşı ile küçük bir mekanda uğurlama eğlencesi düzenlendi. Bu gecede canlı müzik yapan orkestranın babama 2 defa ‘Gel Teskere’ çaldığını hatırlıyorum. Bu şarkının ilkokul çağında 24 ay babadan ayrı kalacak bir oğulda nasıl bir iz bıraktığını siz düşünün artık.

Haberin Devamı

‘Unutama Beni’nin klibinden bahseder misiniz?

Klipte rol alan kişiler hepsi arkadaş ve dosttur. Aslında hep gittiğimiz Kadıköy Gemide isimli mekanda toplandık. Doğallığı ve sıcaklığı bu yüzden olsa gerek. Yönetmenliğimizi Serdar Börcan yaptı. Bu kliple, unutmayacaklarımıza ve unutturmayacaklarımıza bir selam gönderebildiysek ne mutlu bize.

Eski şarkılar size neler hissettirir?

Eski şarkılar hep beni (nedense) yanlış zamanda doğmuş olduğumu hissettirir. Belki de o günlerin naif, saf ve gerçekliğine duyduğum özlemden olabilir.