Gazete Vatan Logo
Magazin En uzun soluklu şehir festivali

En uzun soluklu şehir festivali

Yaz sezonu boyunca en büyük isimler, Vodafone ana sponsorluğunda tek bayrak altında buluşacak.

Rihanna, Iron Maiden, Tiesto gibi dünya starları Vodafone İstanbul Calling kapsamında İstanbul’da unutulmaz bir yaz yaşatacak.

Pozitif Live tarafından gerçekleştirilecek 120 güne yayılan en uzun soluklu şehir festivali Vodafone İstanbul Calling için geri sayım başladı. 01 Mayıs 30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Vodafone İstanbul Calling, İstanbul’un en uzun soluklu şehir festivali olmaya hazırlanıyor. Onlarca dünya starı, 20’ye yakın etkinlik, şehre yayılan pek çok önemli mekanda konser, panel, atölye çalışmaları, partiler ve daha pek çok fazlası bu yaz festival bünyesinde şehri ele geçirecek. Vodafone ana sponsorluğu ve Garanti Bankası resmi sponsorluğunda dört aya yayılan ve farklı müzik türlerini bünyesinde barındıracak festival, 2013 yazında Türkiye’nin kültür-sanat gündemine oturmaya hazırlanıyor.

Vodafone İstanbul Calling kapsamında Rihanna, Iron Maiden, Tiesto, Placebo, Sigur Ros, The Prodigy, Basement Jaxx, Snoop Dogg, Nas, The National, 30 Seconds to Mars, Kesha gibi dünya starları, İstanbullulara unutulmaz bir yaz yaşatacak.

İstanbul’da son yıllarda giderek yükselen “merak uyandıran şehir” imajını, müziğin gücü ile birleştiren bu festivalde BJK İnönü Stadyumu ve Parkorman gibi mekanların yanı sıra Babylon, Babylon Lounge, Salon İKSV, Milk Gallery, SAE, Maçka Parkı, Göztepe Parkı ve Pera Müzesi gibi mekanlar da yan etkinlikler için kullanılacak.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Vodafone olarak, teknolojik yatırımlarımızın yanı sıra müzik, sinema, tiyatro gibi kültür-sanatın farklı alanlarına da önemli yatırımlar yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından önemli kültür-sanat aktivitelerinin ülkemizde daha geniş kitlelerle buluşmasına katkı sağlıyoruz. Ş imdi de İstanbul kültür-sanat hayatına yepyeni bir soluk getireceğine inandığımız Vodafone Istanbul Calling’e adımızı veriyoruz. İstanbul, Türkiye’nin en önemli markası. Vodafone olarak, İstanbul’un ‘dünya markası’ olarak yükselmesi adına yatırımlar yapıyor, kitlesel organizasyonları destekliyoruz. 3 yıldır İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ‘nın iletişim sponsoru olarak destekliyoruz. Geçen yıl ise 34. kez koşulan, Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’na adımızı vererek önemli bir adım daha attık. Bu desteğimizin İstanbul’u spor alanında da dünya başkentleri arasına sokarak 2020 olimpiyat adaylığı yolunda önünü açacağına inanıyoruz. Şimdi de bir başka geniş kitlesel organizasyona adımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone Istanbul Calling, 4 aya yayılarak en uzun soluklu şehir festivali olacak. Pek çok dünya starı, şehrin çeşitli noktalarında konserler verecek, İstanbullulara unutamayacakları bir yaz yaşatacak. İstanbullu sanatseverlere unutulmaz deneyimler sunacak Vodafone Istanbul Calling, bize büyük heyecan veriyor. Bu heyecanımızı tüm İstanbullularla paylaşmak ve onlara sunacağımız ayrıcalıklar ile bu heyecana ortak olmalarını sağlamak istiyoruz. Vodafone Cep Nakit Kart kullanıcıları, festival süresi boyunca Vodafone Istanbul Calling etkinlikleri ve tüm İstanbul’da Cep Nakit Kart kullanarak yaptıkları yiyecek ve içecek harcamalarında, harcadıkları kadar dakikayı ücretsiz kazanacaklar. İstanbul’un dünya markası olarak yükselmesine katkı sağlayacak yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Pozitif Live Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yegül ise “Pozitif Live olarak misyonumuz izleyecilere özgün deneyimler sunmak. Bildiğiniz gibi son yıllarda, ülkemizdeki müzik ve eğlence sektörü baş döndürücü bir hızla büyüyor. Bu sene yepyeni bir festivale imza atıyoruz! İstanbul’da bugüne kadar gerçekleşmiş en uzun soluklu festivali olmaya aday Vodafone Istanbul Calling, 1 Mayıs 30 Ağustos arasına yayılan 120 günlük bir müzik maratonu olacak. Organize edilen tüm bu etkinlikler İstanbul’un bir “hot spot” yani dünya çapında yer edinebilecek bir kültür / sanat başkenti haline dönüşmesine katkı sağlıyor. Bu katkıda yanımızda olan Vodafone, Garanti Bankası ve BJK Yönetimi’ne teşekkür ediyoruz” sözlerini iletti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere konuşmasını “Garanti Bankası olarak, müziğin evrensel gücüyle, her yaştan müzikseverin ihtiyacına cevap veren etkinliklerin destekçisiyiz. Bu çerçevede “İstanbul Calling” gibi farklı müzik türlerini kapsayan ve tüm şehre yayılan bu önemli festivalin de resmi sponsorluğunu üstlenmekten gurur duyuyoruz” şeklinde tamamladı.

Haberin Devamı