Gazete Vatan Logo
Magazin Cennet Koyu’nda Uzak Doğu lezzetleri

Cennet Koyu’nda Uzak Doğu lezzetleri

Geleneksel Japon mutfağını Türk ve Peru lezzetleriyle harmanlayarak büyük ilgi gören İoki, bu yaz da İstanbul dışına çıkarak yeniden Bodrum’da kapılarını açtı. Mandarin Oriental Hotel’de “Kurochan by İoki” adıyla konuklarını ağırlamaya başlayan mekanın Bodrum tatlarını ortaklarından Doğan Sevil ile konuştuk.

Cennet Koyu’nda Uzak Doğu lezzetleri

Haziran’dan itibaren bu yaz yeniden Bodrum’dasınız. Yeni sezona nasıl hazırlandınız?

Geçen yıl ilk kez İstanbul dışına çıkarak “Kurochan By İoki” adıyla Mandarin Oriental Bodrum’da konuklarımızı ağırlamaya başladık. Güzel bir sezon geçirdiğimiz için bu yıl daha büyük bir heyecanla, tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak 1 Haziran’da kapılarımızı açtık. Geçen yaz edindiğimiz tecrübe bu yıla daha güçlü de girmemizi sağladı. Güçlü bir kadroyla, yine güzel bir yaz geçirmeyi hedefliyoruz.

Bodrum özelinde yeni sezona dair neler düşünüyorsunuz?

Kendim ve tüm ekibim adına oldukça umutluyum. Geçtiğimiz yıllarda ülke genelinde turizmde yaşanan sorunlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşandı ama özellikle bu yaza dair güzel şeyler düşünüyoruz. Hem Avrupalı turistin yeniden Türkiye’ye ilgi göstermesi hem de yerli turistle canlanan iç piyasanın tüm tatil bölgelerine ciddi katkısı olacaktır. Biz de büyük bir umut ve heyecanla yeni sezona çok iyi hazırlandık.

Bodrum roll’u mutlaka tadın

İstanbul’daki şubeleriniz oldukça popüler. Bodrum’da ilgi nasıldı?

Haberin Devamı

Lokasyonun uygunluğu ve manzaranın güzelliği beklentimizi karşılıyordu. Ayrıca Mandarin’in müşteri profiliyle bizimki çok yakın olduğu için çok güzel bir birliktelik yakaladık. Tüm ekip bu şekilde memnuniyet derecesi yüksek bir sonuçla karşılaştığımız için oldukça mutluyuz. Bu yıl daha iyisini başarmak için hep birlikte çalışıyoruz.

Bu yıl kaç kişilik bir ekiple Bodrum’dasınız?

Mutfak ve suşi bar için İstanbul’daki deneyimli ekibimizin bir kısmını buraya taşıdık. Suşi şefimiz Holguer Ponenza. Yanında da Perulu iki deneyimli şef var. Sıcak mutfak şefimiz Kerim Onuk ve restoran müdürümüz Yücel Ungun olmak üzere toplam 19 kişilik bir ekiple Bodrum’da hizmet veriyoruz.

Mönünüz değişti mi? Bodrum’a özel tatlar eklediniz mi?

Genel olarak aynı ama yeni eklemeler de var. Başlangıçlar, tempuralar, sashimiler, nigiriler, robatalar, İoki’ye özel roll’lar, tatlılar, kokteyller ve sake çeşitleri olmak üzere çok zengin bir mönü var. Bize özgü roll ve yemeklerin yanında, bu yaz Bodrum’a özel Bodrum roll, özel soslu ıstakoz, black cod ve antrikot ekledik sıcak mutfağa. Özellikle “bodrum roll” inanılmaz lezzetli ve şimdiden çok büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Burada da davetler ön planda

Bu yıl neler ön planda olacak?

Mönümüz geçen yaz çok beğenilmişti. Bu yıl eklemelerle daha zengin bir mönü sunuyoruz. Tüm misafirlerimizin çok memnun kalacağından eminim.

Catering hizmetiniz Bodrum’da devam edecek mi?

Evet, bu yaz da restoranımızla olduğu kadar catering hizmetimizle de iddialıyız. Bodrum’daki ev buluşmaları ve davetlerde İstanbul gibi oldukça popüler. İoki olarak zengin catering mönümüz ve hizmetimizle yine farklı noktalarda da boy göstereceğiz.

İstanbul için yeni projeleriniz var mı?

İoki olarak şube sayımız aynı olacak ve güçlenerek bu alanda yolumuza devam edeceğiz. Ancak farklı ve ses getirecek başka bir projemiz var. Yeni sezonda İstanbul’da onu hayata geçirmek için, ortağım Medine Sapmaz ve ekiple tüm birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz.