Gazete Vatan Logo

Bize reklam verin ulan!

Karaalioğlu ve Ocaktan'ın yazılarına soL gazetesi manşetten sert çaktı: Şantajın böylesi!

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve gazetenin yayın koordinatörü Mehmet Ocaktan'ın dün reklam ile ilgili kaleme aldıkları yazılara soL gazetesinin manşetinden çok sert bir yanıt verdi.

"Şantajın böylesi görülmedi" üst başlığı ve "Bize Reklam Verin Ulan" manşeti ile çıkan gazete haberinde şöyle yazdı:

BİZE REKLAM VERİN ULAN

Star gazetesinden büyük sermayeye: "Vesayet düzeni sona erdi, devlet içindeki çeteci anlayışın temsilcisi olan Ergenekon, Silivri'de yargılanıyor. Eğer iş dünyamızın temsilcisi olan büyük şirketler, hâlâ Silivri'ye çiçek göndermeye devam eden medyanın söylediklerine inanıyorsa, büyük bir yanılgı içinde demektir. Bizden hatırlatması..."

İKTİDAR ZORUYLA REKLAM İSTEDİLER

Haberde ayrıca şöyle denildi:

"Büyük holdinglerin tekel oluşturmasıyla birlikte Türkiye medyasında para ilişkileri ve işin reklam boyutu, giderek gazetelerin içeriğini daha fazla etkileyen bir hale büründü.

Merkez medya, zaten reklam almak için şirketlerle kirli ilişkilere giriyor, haber gibi görünen fakat parayla yazdırılmış reklam-haberlere yer veriyor, hatta haberleriyle tehdit ettiği kimi şirketlerden reklam koparmaya çalışıyordu.

Ancak Star gazetesinin son hamlesi, ilk defa şirketlerden reklam almak için gazetenin haber yaptığına değil, doğrudan siyasi iktidara yakınlığını kullanarak devletin zor aygıtlarını tehdit aracı olarak kullandığına işaret ediyor." (Gazeteciler.com)

Haberin Devamı