Gazete Vatan Logo
Magazin Bir dans filminde oynamak istiyorum

Bir dans filminde oynamak istiyorum

2015 Miss Turkey yarışmasında ikinci olan ve Miss Universe yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Aslı Melisa Uzun, şimdilerde ‘Arkadaşlar İyidir’ dizisi ile oyunculuğa adım attı. Dans tutkunu Uzun, dizide dans yeteneklerini sergilese de ileride mutlaka bir dans filminde rol almak istediğini söylüyor

Bir dans filminde oynamak istiyorum

Miss Turkey yarışmasına katılma sürecini merak ediyoruz. Nasıl gelişti ve neler yaşadın?

Çok spontane gelişti yarışmaya katılmam. Köln’de okuduğum için yarışmanın tarihinden bile haberim yoktu. İki dansçı arkadaşım başvurduklarını söylediler ve ‘Bize bilgilerini yolla, sen de başvurmalısın’ diyerek beni de ikna ettiler. ‘E hadi bakalım’ düşüncesiyle ve beklentisiz ben de başvurumu yaptım. Sonrasında beklenmedik fırsatlar çıktı karşıma. Ama Miss Turkey´in bana kattığı en güzel şey kesinlikle menajerim Yasin Soy ile tanışmam oldu.

Köln’de Hukuk Fakültesi öğrenciliğin devam ediyor. Öğrenciliğini devam ettirmeyi düşünüyor musun?

Evet, okulumu bitirmek istiyorum. Hukuk okuyarak sadece avukat olunmuyor. Bir çok seçenek var sonrasında. İleride ne olacağı belli olmaz, zaman gösterecek. Ama şu anki kariyer planlarım dans ve oyunculuğa odaklı.

Türkiye’de ‘Arkadaşlar İyidir’ dizisi ile oyunculuğa başladın. Diziye nasıl dahil oldun? Sana ‘evet’ dedirten neydi?

Ajansım beni dizinin deneme çekimlerine yolladı. İki audition verdim toplamda, biri İdris´le (Nebi Taşkan), biri Hayal´le (Köseoğlu). Kısa zaman sonra da rolü aldığımın haberi geldi. İnanamadım, çok heyecanlandım ve çok mutlu oldum. Bu kadar kaliteli isimlerin projesine ‘evet’ denmez de ne denir? Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş hocalarımla çalışma fırsatı, hem de ilk projemde, benim için büyük şans... Bunun için çok minnettarım. Çok fazla şey öğrendiğim ve beni çok geliştiren bir ortamdayım, bu da beni çok mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Hem Hukuk hem de Çağdaş Dans okuyacak

Oyunculuk eğitimi aldın mı? Rolüne nasıl hazırlandın?

Oyunculuk aslında küçüklüğümden beri istediğim ve kendimi hayal edebildiğim mesleklerden biriydi. 3 yaşımda dansla birlikte tiyatroya da başladım. Sonrasında daha çok dansa yöneldim ama okulda tiyatroya da devam ettim. Okul müzikallerinde rol aldım. Köln’de Studio Bühne Köln’ün workshoplarına ve derslerine katıldım. İstanbul’da olduğum zamanlarda ise Başak Akan’dan hızlandırılmış oyunculuk eğitimi aldım. Sonrasında Bahar Kerimoğlu’yla bireysel calışmalara başladım. Role ise hem Bahar hocayla hem de Ümit Çırak’la çalıştım.

Haberin Devamı

Çekimler nasıl geçiyor?

Çok keyifli... Alıştıkça, işin içine girdikçe daha da güzelleşiyor diyebilirim. İlk başta bilmediğim, kamera arkasıyla ilgili ilk defa duyduğum ve uygulamam gereken şeyler olduğunu fark ettim. Bunları öğrendikçe ve kendini rahat hissettikçe daha çok keyif almaya başlıyorsun yaptığın işten. Ayrıca ekibimiz çok tatlı, hazırlık bile eğlenceli geçiyor.

Oyunculuk eskiden hayal ettiğin gibi mi? Seni şaşırtan tarafları oldu mu?

Zor bir meslek olduğunu her zaman biliyordum ama bu kadar yoğun bir çalışma temposu beklemiyordum. Hep anda kalman, kendini ana bırakman ama bir yandan da vücudunun kontrolünü tamamiyle de kaybetmemen gerekiyor. Bu dengeyi sağlamaya calışmak ve tekrar tekrar bunu yapmak çok yorucu olabiliyor ama aynı zamanda kendini keşfe çıkmana ve kendini daha iyi tanımana yardımcı oluyor.

Türkiye’yi temsil ettin ama senin hakkında çok bilgimiz yok açıkçası. Set dışında neler yapıyorsun?

Haberin Devamı

En büyük tutkum dans. Çoğu vaktimi dansa ayırıyorum. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Çağdaş Dans bölümünü kazandım. Çok mutluyum. Aileme ve arkadaşlarıma çok düşkünüm, onlarla vakit geçirmeyi seviyorum.