Gazete Vatan Logo
Magazin Balayı yaparken ödülünü alacaktı

Balayı yaparken ödülünü alacaktı

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülü alan trafik kazası kurbanı Mehmet Emin Toprak, filminin festivalde yarışacağını öğrenince balayını Cannes'da geçirmeye karar vermiş

Gannes Film Festivali'nde "Büyük Jüri Ödülü" alan "Uzak" filmindeki performansıyla rol arkadaşı Muzaffer Özdemir ile birlikte "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü paylaşan Mehmet Emin Toprak'ın, filminin festival adayı olduğunu öğrenince balayını ertelediği ortaya çıktı. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Toprak'ın, "Uzak" filminin Cannes Film Festivali adayı olduğunu kendisinden öğrendiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Yeni evliydi. Haberi duyunca balayını erteleyip festival sırasında Cannes'da yapmaya karar verdi. Ne yazık ki başarısının taçlandırıldığını göremedi."

Çanakkale Seramik Fabrikası'nda çalışan amatör bir oyuncu olan Toprak, kuzeni Ceylan'ın ilk olarak "Kasaba" ardından "Mayıs Sıkıntısı" ve son olarak da "Uzak" filmlerinde rol aldı. Geçtiğimiz Ağustos ayında evlenen Toprak, Ekim'de Antalya Film Festivali'nde "Uzak" filmindeki rolüyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü alarak büyük mutluluk yaşadı. Genç oyuncu hemen ardından aynı yapımla Ankara Film Festivali'nde Özel Seçiciler Kurulu ödülünü kazandı. 2 Aralık 2002'de ödül töreni için gittiği Ankara'dan dönüşte Çanakkale'nin Yenice İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında 28 yaşında yaşama veda etti. Hayatını kaybettikten sonra "En iyi Erkek Oyuncu" ödülü almaya hak kazanan ilk oyuncu olan Toprak, zamansız ölümü nedeniyle Cannes'da ne ödül almak için sahneye çıkabildi ne de düşlerini kurduğu balayını yaşayabildi.

Ödülünü rol arkadaşı aldı
Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Mehmet Emin Toprak'ın ödülünü filmdeki rol arkadaşı Ebru Ceylan, ünlü yıldız Elizabeth Hurley'in elinden aldı. Ceylan, "Ödülü Mehmet Emin Toprak adına büyük bir gururla alıyorum" dedi.

Haberin Devamı