Gazete Vatan Logo
Magazin Artık 'TEHLİKE' sınıfındalar!

Artık 'TEHLİKE' sınıfındalar!

Oyuncular Sendikası’nın başına geçen Meltem Cumbul, ilk zaferini kazandı. Kazaların artmasıyla dizi ve film setlerinin ‘az tehlikeli’ sınıftan ’tehlike sınıfa’ yükseltilmesi kabul edildi.

Oyuncular Sendikası’nın girişimleri sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Tehlike Sınıfı Yükseltme Komisyonu tarafından kabul edildi ve ‘tehlikeli sınıfa’ girdi. Kabul edilen düzenlemeyle setlerde iş güvenliği denetimleri artırılacak. Dizi, film ve reklam setlerinin az tehlikeli sınıftan tehlike sınıfa yükseltilmesiyle setlerde iş güvenliği denetimleri artacak ve setlerde bulunan iş yeri hekiminin mesai saati daha uzun olacak. Koltuğu Mehmet Ali Alabora’dan devralan Sendika Başkanı Meltem Cumbul, “Biz ölümlerle anılmak istemiyoruz, önlemlerle anılmak istiyoruz. Burada ciddi kazanımlar elde etmek istiyoruz. Setlerde kazaların gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapamaya çalışacağız” dedi.

SET KAZALARINDA ÖLÜM BİLE YAŞANDI

Sine-Sen ve Oyuncular Sendikası üyeleri kararın ardından zafer pozu verdi. 2005’te ‘Affet Beni’ dizisinin setinde otomobil çarpması sonucu hayatını kaybeden Aslı Sevimli’yle gündeme gelen set kazalarının arkası sonraki yıllarda da kesilmedi.