Gazete Vatan Logo
Magazin Altın Küre’de mesaj: ‘KORKMUYORUZ’

Altın Küre’de mesaj: ‘KORKMUYORUZ’

Altın Küre’de mesaj: ‘KORKMUYORUZ’

72’inci Altın Küre Ödül Töreni’ne de Paris’te Charlie Hebdo mizah dergisi çizerlerinin hayatını kaybettiği korkunç katliam damga vurdu. George Clooney konuşmasında, “İnsanlar korkmadıklarını ortaya koydu, hepimiz Charlie’yiz” dedi.

Hollywood’un Oscar’ın habercisi olarak nitelediği Altın Küre Ödülleri, dün Beverly Hills Otel’de düzenlenen törenle 72’inci kez sahiplerini buldu. Boyhood (Drama) ve The Grand Budapest Hotel (Komedi/Müzikal), kendi klasmanlarında en iyi film ödüllerine layık görülürken yönetmen ödülü yine Boyhood’la gecenin en çok ödülünü toplayan Richard Linklater‘a gitti.
GEORGE Clooney’nin ‘Cecil B. DeMille Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ ile onurlandırıldığı ödül töreninde, Paris’te Charlie Hebdo mizah dergisine düzenlenen ve 12 karikatüristin katledildiği saldırıya atfen “Hepimiz Charlie’yiz (Je suis Charlie)“ diye konuştu. Ödül töreni ardından düzenlenen after party ise ünlülerin doyasıya coştuğu bir eğlenceye ev sahipliği yaptı.
‘Je Suis CharlIe’
George Clooney, eşi Amal Alamuddin, Helen Miller gibi isimler başta olmak üzere ünlüler Charlie Hebdo saldırısını kınamak için ‘Je Suis Charlie’ (Ben Charlie) dövizleri ya da rozetleri taşırken, kimileri telefon arkasına yapıştırdığı yazılarla ve kalemlerle katliamı protesto etti.
Boyhood sildi süpürdü
‘Boyhood’ (Çocukluk) filmi, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Film’ dahil en önemli ödülleri toplarken, Şubat’ta yapılacak Akademi Ödülleri’ne de yeşil ışık yaktı.
Fizik dahisi ödül getirdi!
‘Her Şeyin Teorisi’ (Theory of Everything’ filminde ünlü fizikçi Stephen Hawking’i oynayan Eddie Redmayne, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı.
Törene F bombası
‘House of Cards’ dizisindeki F. Underwood karakteriyle ‘sonunda’ ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü alan Kevin Spacey, “Bu, 8’inci kez aday oluşum, ‘f.ck.ng’ ödülü kazandığıma inanamıyorum” dedi.
Bu da gol değil...
Gecenin hayal kırıklığına uğrayanı ise ‘Cake’ filmiyle yine ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alamayan Jennifer Aniston oldu.
2015 Altın Küre kazananları!
Film kategorisi:
- En İyi Film (Drama): Boyhood
- En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
- En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Julianne Moore (Still Alice)
- En İyi Film (Komedi/Müzikal): The Grand Budapest Hotel
- En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal): Michael Keaton (Birdman)
- En İyi Kadın Oyuncu (Komedi/Müzikal): Amy Adams (Big Eyes)
- En İyi Yönetmen: Richard Linklater (Boyhood)
- En İyi Senaryo: Birdman
Televizyon kategorisi:
- En İyi Dizi (Drama): The Affair
- En İyi Erkek Oyuncu (Drama Dizisi): Kevin Spacey (House of Cards)
- En İyi Kadın Oyuncu (Drama Dizisi): Ruth Wilson (The Affair)
- En İyi Dizi (Komedi): Transparent
- En İyi Erkek Oyuncu (Komedi Dizisi): Jeffrey Tambor (Transparent)
-En İyi Kadın Oyuncu (Komedi Dizisi): Gina Rodriguez (Jane The Virgin)
- En İyi Mini Dizi/TV Filmi: Fargo

Haberin Devamı