Gazete Vatan Logo

Mac Pro yenileniyor!

Yıllardır hiçbir güncellemenin yapılmadığı Mac Pro hakkında açıklama geldi. Apple, piyasadaki modelleriyle ilgili de yeni konfigürasyon ve fiyatlandırma seçeneklerini duyurdu.

Mac Pro yenileniyor!

Apple tarafından Mac Pro konfigürasyonları ile fiyatlandırmalarında değişiklikler yapılırken, aynı zamanda ürünün baştan aşağı yenileneceği ve Apple markası taşıyan profesyonel monitörlerle birlikte geleceği konusunda açıklamalarda bulunuldu.

Yeni Mac Pro en erken 2018 yılında

3 yıldan uzun süredir piyasada olan ve şimdiye kadar Apple’ın hakkında hiçbir güncelleme yapmadığı profesyonel kullanım odaklı Mac Pro’lar adeta şirket tarafından piyasaya sürüldü ve unutuldu. Son açıklamalara göreyse 3,999 dolar olan temel model bundan böyle 2,999 dolardan satışta olacak. Yine önceki 8 çekirdekli ve çift D700 GPU’ya sahip konfigüre edilmiş model ise artık üst seviye stok yapılandırma olarak karşımıza çıkıyor. Her iki model de 256 GB PCIe tabanlı flaş depolama, dört USB 2.0 portu, altı Thunderbolt 2 portu ve çift Gigabit Ethernet portu ile donatılmış durumda.

Yine önceki çift AMD FirePro D300 GPU ve 12 GB RAM’e sahip olan 4 çekirdekli modelse yerini çift D500 GPU ve 16 GB RAM’e sahip 6 çekirdekli modele bırakmış durumda. Çift AMD FirePro D500 GPU’lu 6 çekirdekli modelse artık çift D700 GPU, 16 GB RAM ve 8 çekirdekli hale bürünmüş durumda. Bunun dışındaysa herhangi bir donanımsal değişiklik bulunmuyor.
Apple, tamamen yenilenmiş olarak sunacağı Mac Pro’nun modüler sisteme sahip olacağını ve tamamlanmasının bu yıldan daha uzun süreceğini ifade etmekte. Ek olarak, en az bir boyutta Apple markalı harici ekranın da bu yeni Mac bilgisayara eşlik edeceği vurgulanıyor.
Şirket, Mac masaüstü bilgisayarlarının tüm Mac satışlarında yüzde 20’lik paya sahip olduğunu ve Mac Pro’ların ise sadece tek basamaklı bir yüzdeye sahip olduğunu belirtiyor. Tabii ki Mac Pro’nun bin 202 gün sonra yenilenmiş olması ve donanımının eskimiş olması ürünün pek fazla ilgi görmemesinde önemli bir etken.
Kaynak: Shiftdelete

Haberin Devamı