‘Esas palamut payı kimin?’

Haber değeri taşıyan konunun olmadığı, laf salatası yapılan arasıra futbolun konuşulduğu, skora göre eleştirenlerin dünyasından manzaralar devam ediyor...

Haberin Devamı

GEÇEN hafta “Şeytan Ofsaytta” yı yayınlayamamıştık. “Neler kaçırdık?” diye üzülmeyin. Bu yazımda, ağırlığı bu haftaya vermek üzere, iki haftanın bir karmasını yaptım. 13. haftaya girerken üniversitelerde araştırma konusu olabilecek bazı gerçeklere de parmak basacağım. Öncelikli konu şu; Futbol yorumcuları ikiye ayrılıyor. İlki gazeteci olanlar, ikincisi eski hakem, yönetici veya futbolcular. “Bu ikisi arasında saçmalama riski en yüksek grup hangisi?” Diğer tez konusu ise şu, “Hafta içi her sabah yayınlanan kadın programlarını ile beni depresyona sokan futbol mahkemelerimiz arasında fark var mı?” Aslında ikinci tez konusunun cevabı aşikar, “Fark yok”. Neden mi? İkisinde de boş konuşma, cahil cesareti ve sonuçsuzluk at başı önde gidiyor... Neyse biz geçen pazar akşamına dönelim ve bakalım neler olmuş?

Futbolmania
BİR Japon’a bu kadar işkence yapılmaz. İnamoto bu hafta “Şaşkın İmam” adıyla anıldı. Buradan söylüyorum; Futbolmania’yı Japonya Büyükelçiliği’nden bir ataşe dinliyorsa, Japonya’nın Türkiye ile arasındaki stratejik, ekonomik ve dostane ilişkiler çoktan kesilmeliydi. Ama Allah’tan Japonya pek futbol anlamıyor. Keza Futbolmania’daki yorumcularından ne kadar futboldan anladığı ortada... Amcalar hemen hemen her hafta birilerine isim takıyorlar, pardon ama o stüdyo size kendi aranızdaki laf sokma çabaları ve millete lakap uydurmanız için değil, futbolseverlerin görmediklerini göresiniz diye verilmediyse bizim suçumuz ne? Gidin kendi evinizde tartışın maçı.

%100 Futbol
GEÇEN hafta Şeytan gerçekten ofsayta düşmüştü. Rıdvan Hoca’nın iki hafta önceki açıklaması “Kezman’ın gelecek hafta olmaması büyük dezavantaj. F. Bahçe eğer Deivid’le maça başlarsa çok zor olacaktır...” şeklindeydi Ama gelin görün ki Deivid Manisa’da şov yapmıştı. Bu hafta ise programın konuğu, Deivid’in teknik direktörü Arthur Zico’ydu. Mükemmel soru cevaplar eşliğinde %100 Futbol muhabbeti yapıldı.

Ve Gool
“MAÇ sonuna gidelim” diyerek, açılan bir yayın yapmak kimin fikriyse kendisini kutlamak lazım. Kaç keredir yazıyorum, elinizde görüntü olmayabilir. Önemli değil. Ama G.Saray, Beşiktaş veya F. Bahçe’nin yaptıkları Türkiye Ligi maçları tartışılırken, ekrana neden bu takımların Avrupa maçları gelir?

Telegol
TELEGOL, her hafta bir anket düzenliyor. “Zico gitmeli mi, Haluk Ulusoy görev de kalsın mı?” gibi anketler. Bu hafta konu hayli enteresandı. “UEFA, bizi istemiyor mu?” başka bir deyimle takımlarımızın, Avrupa maçlarında hakem hatalarının arkasındaki gerçek nedir? Anket ilginç bir şekilde sonuçlandı, katılımcıların %85’i hakem hatalarının bilinçli olduğu ve UEFA’dan dışlandığımız yönündeydi. Telegol’deki diğer bir hadise ise şu; “Adnan aşağı, Ziya Abi yukarı” . Bunlar benim değil, Telegol’deki yorumcuların tabirleri. Bir senarist bu kadar güzel diyalog yazamaz. Ziya Abi, her ne kadar “Adnan burada geyik muhabbeti yapmıyoruz” dese de sonuçta ekranda geyikler dolaşıyor.

Stadyum
GEÇEN haftalarda yazmıştım ama dayanamadım yine yazıyorum, maçı seyretmeyen yorumcunun yorumu ne kadar doyurucu olur?

3. Devre
VE Gool’deki aynı problem bu programda var. Ama Sinan Engin’le beraber rakiplerine üstünlük sağlamıyor değil. Tigana’yı pek beğenmese de Önemli olan iç güzelliği diyoruz.

Maraton
ERMAN Hoca’nın turşulardan, yemek tariflerinden veya meyve, sebzelerden bahsetmediği ilginç programlardan biri olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Geyik Avcısı

Aile Kavgası
Ziya Şengül: Şimdi, Sabri sen karınla...

Sabri Ugan: Efendim?

Ziya Şengül: Yanlış anlama hepimizin karısı var.

Sabri Ugan: Devam edin lütfen.

Ziya Şengül: Şimdi Sabri, sen karınla evde geçinemediğin, münakaşa ettiğin, kavga ettiğin zamanlarda... Bu kavganın nedenlerini dışarıda anlatıyor musun?

Sabri Ugan: Eee şey... (Nakavt olmuş durumda ne diyeceğini bilemiyor)

Haftanın Polemiği

Futbol kantarın kaç?
İşte yeni bir futbol deyimi daha... Adnan Aybaba’nın Ziya Kaptan’dan aldığı cevap aşağıdadır. Bu şahane deyimi futboldan hiç anlamıyorsanız bile anlıyormuş gibi yaparak kullanabilirsiniz.

Adnan Aybaba: Geçen hafta Zico’yu beğenmiyordun Ziya Abi...

Ziya Şengül: Bak, Adnan senin futbol kantarın beni tartmaz.

Adnan Aybaba: Ne kantarı Ziya Abi, futbolda kantar mantar olmaz.

Gecenin Yorumu

Cordoba ve Martinez
İkisi de Kolombiyalı, ikisi de kaleci... Biri yerden yere vurulurken diğeri göklerde... Güzide yorumcularımıza göre Cordoba’nın zaten satmadığı maç kalmadı. Martinez ise süper bir kaleci ama takımı Sakaryaspor 16. sırada.

En iyi 3 yorum
Sinan Engin: G.Saray takımı top ayağındayken oynamayı seviyor. Top rakipteyken oynamayı sevmiyor.

Zico: Takımın en iyi performansı hangi sistemle vereceği önemlidir.

Mehmet Demirkol: İki hafta önce “Trabzonspor şampiyonluğa oynar” diyordum. Şimdi kümede kalmaya oynuyorlar... Ama devre arasından sonra çok iyi bir Trabzonspor seyredeceğiz... (Hadi hayırlısı)

En kötü 3 yorum
Aziz Üstel: Gerets, şaşkın imamı (İnamoto) koyuyor ortaya, ördek misali kafayı bir çıkarıyor, bir saklıyor.

Erman Toroğlu: Cordoba, “Maça konsantre oldum” diyor, Allah muhafaza bir de konsantre olmasa ne olurdu?

Ömer Çavuşoğlu: Neden, dönüp dönüp de, durup durup da Beşiştaş gol yiyor?

Gecenin incileri
Erman Toroğlu: Perşembe pazarı ya... Perşembe pazarında bile adamı bu kadar dolaştırmazlar...

Şansal Büyüka: Zabıta var değil mi hocam?

Erman Toroğlu: Zabıta, adama tezgah açtırmaz... (Yanlış anlamayın, Beşiktaş’ın yediği 3. goldeki Beşiktaşlı futbolcuların dizilişi tartışılıyor)

Aziz Üstel: Gerets, G.Saray’ı şampiyon yapmadı.F. Bahçe’nin inanılmaz bir şaşkınlığı ve şapşallığı sonucu G.Saray şampiyon oldu. Ömerciğimi son maç, pancar gibi suratla eve göndermiştik.

Ziya Şengül: Aziz Yıldırım’ı ağzında sakız yapıp, balon yapmana izin vermem.

Adnan Aybaba: Balon yapmadım ki...

Ziya Şengül: Yaptın, sus şimdi!

Erman Toroğlu: Esas palamut payı Cordoba’ya...

Faik Gürses: 3-1 öndeyken, 4-3 yenik duruma düşüyorsan suçtur.

Aziz Üstel: Savcılığa suç duyurusunda bulunman lazım.

Adnan Aybaba: Ne kanıtı? Her şeyin kanıtı mı olacak? Halk konuşuyor burada halk... Mahkemeye çevirdiniz zaten burayı. Sen avukatsın (Cem Papila), sen de savcı (Serhat Ulueren) Ziya Abi de kaptan...

Ziya Şengül: Sen bu gece ne komik çocuksun Adnan...

Ömer Çavuşoğlu: Aziz (Üstel) Manisa’dan forma getire getire adamları dağıttı.

Aziz Üstel: Bozüyükspor forması da getirdim, adamlar hâlâ namağlup...

Ziya Şengül: Tigana’nın tek farkı ne biliyor musun Adnan?

Adnan Aybaba: Nedir, Ziya Abi?

Ziya Şengül: Ağzındaki kürdanı...


Ömer Çavuşoğlu: Faik sen hep aynı adam mısın?

Ziya Şengül: Basını da manyak etti herkes...

DİĞER YENİ YAZILAR