Gazete Vatan Logo

LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM duyurdu)

2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Liseden Üniversiteye geçişte son aşama olan LYS sınavının ne zaman açıklanacağı belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2016 LYS sınavının 18 Temmuz Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM duyurdu)

Binlerce adayın merakla beklediği 2016 KPSS sınav sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2016 Lisans Yerleştime Sınavının 18 Temmuz Pazartesi günü açıklanacağı duyuruldu. LYS sınavı için zorlu bir çalışma maratonunu atlatan öğrenciler LYS sınav sonuçları için artık gün sayıyor. 2016 LYS sınav sonuçları hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

LYS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite eğitimi almak isteyen her bir öğrencinin katılması zorunlu olan üniversiteye giriş sınavlarının 2.aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı haziran ayının son iki haftası içerisinde ÖSYM tarafından Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. Milyonlarca ortaöğretim mezunu üniversite adayının katıldığı 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı 5 oturumlu olarak tamamlanırken, şimdilerde ÖSYM tarafından yapılacak 2016 LYS sonuçları açıklaması merakla bekleniyor. Son yıllarda modern teknolojiyi sınav uygulamalarında en etkin şekilde kullanmakta olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi özellikle de sınav sonuç açıklamalarında çok önemli şekilde zaman yönünden hız kazandı. Özellikle de ÖSYM sınav sonuçları açıklamalarında internet altyapısını kullanarak adayların sınav puanlarını ve sonuçlarını çok daha kısa süreler içerisinde öğrenebilmesine yardımcı oluyor.
Tüm sınav sonucu açıklamalarını elektronik ortam üzerinde ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden gerçekleştiren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin 2016 LYS sonuçları açıklaması da yine bir ekran üzerinden gerçekleştirilecek. Ancak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı’na giren milyonlarca öğrencinin ÖSYM’den yapmasını bekledi 2016 LYS sonuçları açıklaması için bir süre daha heyecanlı bekleyişini sürdürmesi gerekiyor. ÖSYM’nin yoğun takvimi ve üzerine gelen Ramazan Bayramı resmi tatili dolayısı ile son dönemlerde yapılan sınavlar ve tercihler için sonuç açıklamaları ÖSYM tarafından biraz gecikmeli olarak açıklanıyor. Bu yüzden de 2016 LYS sonuçları açıklaması da bir süre gecikmeli olarak 18 temmuz tarihinde açıklanacak. ÖSYM takviminde belirtilene göre milyonlarca öğrenci LYS puanlarını öğrenebilmek için Ramazan Bayramı sonrasında 14 temmuzda yapılacak 2016 KPSS sonuçları açıklamasının sonrasını beklemek durumunda kalacak. Özellikle son birkaç gündür Ramazan Bayramı öncesinde ÖSYM tarafından sonuçların açıklanabileceği düşüncesi ile hem sosyal ağlarda hem de diğer internet mecralarında 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu en çok sorulan sorular arasında yer alıyor.
Öğrenciler, ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ ekranı üzerinde LYS sonuçları açıklamasını ‘ T.C. kimlik numarası’ ve ‘ÖSYM aday şifresi’ ile öğrenebilecek. Haziran ayı sonu ve temmuz ayı başı itibari ile KPSS tercih, YDS tercih ve arkasından gelecek 2016 KPSS sonuçları açıklaması ve aradaki Ramazan Bayramı tatili nedeni ile LYS sonuçları açıklaması 18 temmuz tarihinde açıklanacak. ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklaması yapılır, yapılmaz milyonlarca öğrenci elektronik ortam üzerinde ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde LYS oturumlarına göre ve YGS puanları ile birleştiğinde ortaya çıkan en son ve uygulanacak LYS puanlarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme şansına sahip olabilecek.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin oldukça yoğun ve sıkışık olan programı ve üzerine denk gelen uzun Ramazan tatili bayramı dolayısı ile Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi en etkin şekilde kullanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav sonuç açıklamalarını çok kısa süreler içerisinde gerçekleştirmeye başlamasına karşın LYS sonuçları açıklamasını veya erteleme açıklamasını henüz yapmamış olmasına karşın sonuçların erteleme olarak açıklanacak.

Haberin Devamı