Gazete Vatan Logo

LYS ek yerleştirme ve ikinci yerleştirme tarihleri açıklandı!

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayalleri son olarak yapılan LYS sınavı yerleştirme sonuçları ile netleşti. Fakat boş kalan kontenjanlar ve herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için ikinci bir yarış başladı. Ek yerleştirme ile öğrencilere yeni bir umut doğdu. Peki ek yerleştirme ve ikinci yerleştirme tarihleri ne zaman ? İşte merak edilen detaylar...

LYS ek yerleştirme ve ikinci yerleştirme tarihleri açıklandı!

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek yerleştirmenin hangi tarihte yapılacağını merak etmeye başladılar .Hiç bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için üniversite hayalinde Yeni Bir Umut olan ek yerleştirme 2016 tercihleri ÖSYM tarafından belirlenen bir tarihte açıklanacak.Ek yerleştirme tercih kılavuzu ve boş kontenjanlar hangi tarihte açıklanıyor 2016 ÖSYS ek yerleştirme tercihleri daha önce olduğu gibi üniversite kayıtlarının sona ermesinden sonra açıklanacak.

EK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üniversite ek yerleştirme tercihleri hangi tarihte başlıyor sorusu LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak edilmeye başlandı .Sonuçların açıklanmasının ardından hiçbir programa yerleşemeyen adaylar boş kontenjanlara yerleştirme işlemi Yükseköğretim programına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacaktır. ÖSYM boş kalan kontenjan açıklarını üniversiteler aracılığı ile duyuracaktır merkezi yerleştirme kontenjanı dolmayan üniversiteler ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır ek yerleştirme ücreti 15 TL olacaktır.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN – HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK

Üniversite ek yerleştirme tercihleri ile YGS-LYS boş kontenjanlar için tercihlerinin ÖSYM tarafından belirtildiğine göre, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirmeye bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşen adaylar katılamayacak. Bu adaylar yerleştikleri kurumlara kayıt yaptırmamış bile olsalar ek yerleştirmeye katılma haklarına sahip değiller. Ek yerleştirme kayıtları da 6-9 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.