Gazete Vatan Logo

Lüksün devleri İstanbul’a ‘deri’ bakmak için geliyor!

Dünyanın en lüks markaları, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) önderliğinde düzenlenecek İstanbul Deri Fuarı’na alım heyetleriyle katılacak. Heyetlerde Louis Vuitton, Hermes, Balenciaga gibi ünlü markaların temsilcileri var.

Dünya deri sektörü, 18-20 Kasım tarihleri arasında Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde İDF 2014 9’uncu İstanbul Deri Fuarı’nda biraraya gelecek. TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuarda 2015-2016 trendleri sergilenecek.

TÜRDEV’in davetlisi olarak Louis Vuitton, Hermes gibi dünya devlerinin çatı kuruluşu Fransız Saraciye Federasyonu 10 kişilik heyetle Türkiye’ye gelecek. Federasyon temsilcileri Türkiye’deki deri firmalarının tabakhaneleri gezip, iş birliği imkanlarını araştıracak.

4.5 milyar $ ihracat

TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, Çin’den ABD’ye onlarca ülkenin deri konusundaki önemli isimlerini ağırlayacaklarını söyledi. 2013 yılında 67 ülkeden 14 bin 489 sektör profesyonelini ağırladıklarını ifade eden Mızraklı, “Bu yılda toplam 300’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 67 ülkeden toplam 15 bin profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Türk Deri sektörünün 400 bin kişiyi istihdam ettiğini vurgulayan Ruken Mızraklı, özel faturalı ihracat ve turistik amaçla ülkemizi ziyaret edenlerin yaptığı satın almalarla birlikte 4.5 milyar doların üzerinde bir ihracat hacmini temsil ettiklerini belirtti. Ruken Mızraklı, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Global payı artıracağız

“Başta Çin ve Japonya olmak üzere Uzak Doğu’da pazar payımızı arttırmak istiyoruz. Özellikle bu pazarlarda sektörümüzün moda-marka algısının altını çizen çalışmalar yapıyoruz. Global deri sektöründe pazar payımızı arttırmak, 2023 deri ve deri mamulleri ihracat hedefimiz olan 10 milyar dolara ulaşmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefe, daha fazla inovasyon, daha fazla Ar-Ge ile marka algısı yükseltilmiş katma değeri yüksek ürünler satarak ulaşabileceğimizin bilincindeyiz.”

‘Karlar kraliçesi’nin patronu konuşacak

Fuara bu yıl Rusya’nın en büyük deri perakende zinciri Snow Queen/Snezhnaya Koroleva’nın sahibi Vugar Isaev konuk olacak. Rusya’da 150’den fazla mağazası bulunan Isaev; Luxury, Retail and Leather Worldwide başlıklı oturumda Demsa Grup Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan ile lüks, perakende ve deri konuları hakkında konuşacak. Vogue Uomo İtalya Editörü Alan Prada, dünyanın en büyük ve lüks deri/kürk perakende mağazası Woux’un Kurucusu ve Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan’la “VSP Chalayan” markası için üç sezonluk anlaşma yapan ve “VSP” adlı butiğini Paris’in yükselişte olan bölgesi Marais’de açan Vizyon Deri’nin Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Kadri Soygül oturumun diğer konuşmacıları olacak.

Haberin Devamı

Ruken Mızraklı’nın verdiği bilgiye göre, fuarda 2015/16 trendlerinin sergileneceği “Trend Alanı”nın yanı sıra, Mefi, Derimod, Elibol by Simay Bülbül, Emelda by Deniz Berdan, Lento Fur, Adamo by Gül Ağış, Punto by Hakan Yıldırım kreasyonlarının yer alacağı defile de olacak.