Gazete Vatan Logo

Lojistik devine 950 milyon

Danimarkalı DFDS Group, U.N. Ro-Ro’nun yüzde 98.8’lik hissesini 950 milyon euroya satın alıyor. Haziran’da tamamlanması beklenen satın alma sonrasında DFDS, Akdeniz coğrafyasında faaliyetlerini genişletecek.

Lojistik devine 950 milyon

Danimarkalı denizcilik ve lojistik çözümleri sunan DFDS Group, yük taşımacılığı operatörü U.N. Ro-Ro’nun yüzde 98.8 hissesini 950 milyon euroya satın alıyor. U.N. Ro-Ro, DFDS’in Baltık Denizi, Kuzey Denizi ve İngiltere Kanalı’nda faaliyetlerini güçlendirecek. Bu anlaşmaya kadar DFDS’nin, Akdeniz coğrafyasında sadece Fransa ile Tunus arasında çalışan bir Ro-Ro hattı vardı.

DFDS Group’un U.N. Ro-Ro’nun yüzde 98.8’lik hissesini Actera Group ve Esas Holding şirketlerinden Roro Investments Sarl’den satın almak için anlaştığını duyurduğu açıklamada, “Satış işlemi, Trieste terminalinin transfer noktasında stratejik bir varlık olması dolayısıyla Türk, Avusturyalı, Alman ve İtalyan rekabet otorileri tarafından onaya tabi tutulacak.

İhracat merkezi

Onay işleminin, Haziran 2018’de tamamlanması öngörülüyor. Satın alma ile DFDS’nin hizmet ağı, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında hızla büyüyen taşımacılık pazarını da içerecek şekilde genişledi” denildi.

DFDS Group CEO’su Niels Smedegaard, U.N. Ro-Ro’nun satın alınmasıyla, Avrupa’nın en cazip navlun piyasasında faaliyetlerini genişlettiklerini belirterek, şunları söyledi: “U.N. Ro-Ro Türkiye ve Avrupa arasındaki ticarette yıllık 300 bin yarı römork ve TIR kapasitesi ile en büyük platform. İki şirketin güçlerinin birleştirilip deniz yolu ve intermodal demir yolu hatlarının genişletilmesiyle yeni fırsatlar doğacağına inanıyoruz” U.N. Ro-Ro CEO’su Selçuk Boztepe de DFDS’nin U.N. Ro-Ro’ya yatırım yapmasının, Türkiye ekonomisine ve bir ihracat merkezi olunacağına dair inancı gösterdiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Türk bayrağıyla devam edecek

U.N Ro-Ro, 12 modern ro-ro gemisi ve sahibi olduğu Pendik ve Trieste limanları sayesinde Türkiye ile İtalya ve Türkiye ile Fransa arasında 5 ro-ro hattı çalıştırıyor. Satın alma sonrasında U.N. Ro-Ro’nun 500 çalışanı ve yönetim ekibi görevlerinde kalacak. U.N. Ro-Ro gemileri, Türk bayrağı taşımayı sürdürecek.