Gazete Vatan Logo

Lodos Marmara’yı uçurdu

Lodos Marmara’yı uçurdu

İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Marmara’da sabah erken saatlerde başlayan 7 ila 9 kuvvetinde fırtına şeklinde esen rüzgarın seferleri olumsuz etkilediğini kaydedilen açıklamada, bu nedenle vapur seferlerinde iptal ve aksamalar yaşandığı ifade edildi.



İstanbul’da vapur seferleri iptal

İstanbul’da etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle İDO, Şehir Hatları ve TURYOL’un bazı seferleri yapılamıyor. İDO’nun Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, Yalova-Pendik hızlı feribot, Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, Yalova-Yenikapı hızlı feribot, Yalova-Kartal deniz otobüsü, Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri lodos nedeniyle geçici olarak durduruldu. Hava muhalefeti İDO’nun Sirkeci-Harem hattındaki araba vapuru seferlerini de etkiledi. Kuvvetli lodos nedeniyle Şehir Hatları’nın Eminönü-Üsküdar ve Haliç hattı seferleri dışında diğer seferleri de yapılamıyor. TURYOL’un Bakırköy-Ada, Çınarcık-Kocadere-Esenköy seferleri de geçici süreyle iptal edildi.

Haberin Devamı



Çanakkale de geçit vermedi

Lapseki ilçesinde, kuvvetli lodos nedeniyle araba vapuru seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle araç kuyrukları oluştu. Çanakkale Boğazı’nda saatteki hızı zaman zaman 65 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle feribot seferlerinin geçici olarak durdurulması yüzünden Lapseki’de yoğunluk yaşandı. Avrupa yakasındaki Gelibolu’ya geçmek isteyen sürücüler, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluşturdu.