Gazete Vatan Logo

Liseli cinnetine 'ağır' müebbet!

Samsun’da iki liseliyi okul yolunda öldüren 17 yaşındaki A.A.’nın “ağırlaştırılmış müebbet” hapsi istendi. Liseli A.A.’nın cezaevinde üniversiteyi kazandığı ortaya çıktı

Samsun’da geçen mayıs ayında, “Benim artığımla, benim eskimle çıkıyor” dediği iddia edilen Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu (17) ile yanında bulunan arkadaşı 1’inci sınıf öğrencisi Ahmet Genç’i (16) tabancayla vurarak öldüren 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi A.A. hakkındaki iddianame tamamlanarak dava açıldı. İddianamede A.A.’nın olayda kullandığı silahı halk pazarından tanımadığı bir kişiden aldığı ileri sürülerek, “Zanlı, kız arkadaşı Ş.E.O.’ya aşırı bir tutkuyla bağlı olup, cinayeti işlediği gün olay yerine önceden gelip öldürmek amacıyla otomobillerin arkasına saklandı.

Ve kız arkadaşıyla daha önceden arkadaşlık ilişkisi bulunan Cihan Semizoğlu’nu bekledi. Semizoğlu’nu tasarlayarak öldürdü. Yanında bulunan Ahmet Genç’i de suçunu gizlemek, yakalanmamak amacıyla öldürdüğü anlaşıldı” denildi. Sanığın TCK’nın 82/1 maddesine ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Cumhuriyet savcısı iddianamede ayrıca A.A.’nın akli dengesinin yerinde olduğunu ve cezai ehliyetinin bulunduğu da belirtti.

Fotoğrafını mindere basmışlar
Samsun Cezaevi’nde bir süre kaldıktan sonra güvenlik nedeniyle Ünye M Tipi Cezaevi’ne sevk edilen A.A. ile sevgilisi Ş.E.O.’nun cinayetlerden önce birbirlerine olan aşklarını göstermek için birlikte çektirdikleri fotoğrafları yastık mindere bastırdığı ortaya çıktı. Ş.E.O. doğum gününde A.A.’ya üzerinde fotoğrafları bulunan bu minderi hediye etti. Hediye edilen minder ile iki sevgilinin birlikte çektirdikleri fotoğraflar ve çok sayıda telefon mesajının da yargılama aşamasında mahkemeye delil olarak verileceğini belirtildi. A.A.’nın Eskişehir A.Ü Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi’ni kazandığı öğrenildi.

Kız kavgası iki genci ölüme götürdü
Cinayette kullandığı tabanca ile olaydan 11 saat sonra polise teslim olan A.A. cinayete, ölen Cihan Semizoğlu’nun sözlerinin neden olduğunu belirterek “Benim için ‘artığımla, eskimle çıkıyor’ diye dedikodu yapıyordu. Olay günü anneme hastaneden sıra almaya giderken Cihan’a rastladım. Bana ‘sen yine burada ne arıyorsun?’ diyerek küfür etti. O sinir ve öfkeyle tabancayla ateş ettim” dedi.

Haberin Devamı