Gazete Vatan Logo

Liderlerden mesajlar

Sayın Denktaş’ın kaybı, sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır

Milletimiz gerçek kahramanını yitirdi

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL Sayın Denktaş’ın kaybı, sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir. Halkının haklı davasına adanmış bir ömrün geriye bıraktığı en büyük miras şüphesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Kıbrıs Türk halkının bu mirasa sahip çıkarak, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik yarım asırlık mücadelesinde başarıya ulaşması, merhum Denktaş’ın aziz hatırasını yaşatacak en önemli kazanım olacaktır. Kıbrıs Türk halkı, bu onurlu mücadelesinde, anavatan Türkiye’yi her zaman yanında bulacaktır.

Kıbrıs davasının yaşayan hafızasıydı

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK Bütün Türk milletinin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin başı sağolsun. Büyük bir devlet adamını kaybettik. Bütün hayatını Kıbrıs’a adamıştı. Merhum Denktaş Kıbrıs davasının yaşayan hafızasıydı. Yeri doldurulamaz bir devlet ve siyaset adamıydı. Kader onu aramızdan aldı. Ailesine, Kıbrıslı kardeşlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum.

İdealleri ebediyen yaşayacaktır

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN Kıbrıs Türklerinin yetiştirdiği değerli devlet adamı Denktaş’ın vefatı, sadece KKTC’de değil, Türkiye’de de derin bir hüzne yol açmıştır. Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olan merhum Denktaş’ın idealleri, uğruna hayatını vakfettiği KKTC topraklarında ebediyen yaşayacaktır. Bu kederli günde KKTC’deki kardeşlerimizin acılarını Türkiye olarak yürekten paylaşıyoruz.

Kahramanlar kolay yetişmiyor

9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL Kendisinin inandığı davaya ne kadar bağlı, tutkulu olduğunu, meseleyi neticeye götürmek için gayretli olduğunu gördüm. Milletimiz büyük bir evladını kaybetmiştir. İnandığı davadan hiç yılmadı. Hep inandığı istikamette yürüdü. Kendisine büyük sevgi ve saygım vardı. Hepimizin başı sağolsun. Kahramanlar kolay yetişmiyor.

KKTC’ye büyük katkı yapan liderdi

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KKTC’nin kuruluşunda büyük emeği olan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin lideri ve KKTC’nin bugüne gelmesine en büyük katkıyı yapan kurucu devlet başkanı Rauf Denktaş’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Anısı önünde her zaman saygıyla eğileceğimiz, büyük devlet adamı Rauf Denktaş’a rahmet, Denktaş ailesi, KKTC halkı ve Türk dünyasına başsağlığı diliyorum.

Milletimiz gerçek kahramanını yitirdi

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ Kıbrıs Türkünün onurlu mücadelesinin sembolü, kardeş ülkemizin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş, hakkın rahmetine kavuştu. O, görmezden gelinen, yok sayılmak istenen bir halkın varlık mücadelesini veren büyük bir liderdi. Milletimiz büyük ve yiğit bir evladını kaybetmiştir. Kendisini, verdiği büyük mücadelesinden dolayı daima saygı ve rahmetle anacağız. Milletimizin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun.

Kıbrıs’ta onurlu mücadele yürüttü

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU Kendisi özellikle Kıbrıs Türklerinin baskı politikalarına karşı yürüttüğü onurlu mücadelede oynadığı rol ile unutulmayacak hizmetler verdi. Kıbrıs mücahitleri ve Türk Halkı onun aziz hatırasını asla unutmayacak. Kendisine Allah’tan rahmet, geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun.

Siyasi derinliği tartışma götürmezdi

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL Türkiye ve bölgenin önemli bir insanını kaybettik. Bir hukukçu olarak başladığı siyasi kariyerini buralara kadar getirdi. Çok büyük acılar çekti. Büyük suçlamalara maruz kaldı. Ancak tarih onun konumunu haklı çıkardı. Siyasi derinliği tartışma götürmezdi. Neşeli, şakacı ve çevresiyle fevkalede ilişkiler kuran sıradışı bir insandı.

Yeni nesillere tarih boyunca ışık tutacaktır

DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda "Direnişin, mücadelenin simgesi olan Denktaş yaşama veda etse de bıraktığı fikirler, yazdığı eserler, yeni nesillere tarih boyunca ışık tutacak, yol gösterecektir. Denktaş’ın fikirleri ve eserleri, KKTC haklı davasında mücadele edenlerin elinden tutacak bir güç olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı