Gazete Vatan Logo

Liderlerden bayram mesajları

Bayram namazından sonra verilen mesajlar şöyle;

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Fatih Camisi’nde kıldı. Başbakan Erdoğan, bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ramazan Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, şunları söyledi: *(Gazze’deki saldırı) Bu ramazanda bir hüzün yaşıyoruz. Filistin’de Suriye’de, Irak’ta çok ciddi sıkıntılar var. Müslüman kanı akıyor. Bunlar Hüznümüzün nedenidir. İsrail, devamlı hava değiştiriyor. Hamas da doğrusu bunlara tabii inanmıyor. Diyor ki, 'hem ateşkes imzalayalım diyorsunuz, ateşkesi ilan ediyoruz'. Ateşkes ilan edildikten sonra tekrar İsrail bakıyorsunuz saldırılarını devam ettiriyor.

*(Cumhurbaşkanlığı seçimi) 10 Ağustos’taki seçimin bir milat olmasını diliyorum.

*(Sınırdaki çatışma) PKK mı, PYD mi? Benim bildiğim PYD diye açıklandı. Bizden üç şehit olurken karşı taraftan 6 terörist etkisiz hale getirildi.

*(Paralel yapıyla mücadele) Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey sözkonusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehditi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır.

Yasa dinlemeden adalet sarayının içine girerek zanlılarla poz verdiler. 138. Madde çok açık ve net ortadadır. Siz hangi sıfatla olursa olsun yargı mensuplarını baskı altına alamazsınız. Cep telefonlarının olduğunu gördüm. Böyle bir şey olabilir mi, olamaz. Paralel güvenliğin elinde telefonlarının olması, buraya gidip poz vermesi neyin ne olduğu konusunda önemli.

*(Başkonsolosluk personeli) "An be an orayla ilgili takibimiz devam ediyor. Ancak biz, oradaki bu kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözeterek, bunu devam ettiriyoruz. Eğer bu hassasiyetleri kaybedersek, bu kardeşlerimizin başına herhangi bir şey gelebilir. Hassasiyetimiz ondandır, gecikme ondandır. Atılması gereken son adım noktasında sabırlıyız.

*(Türkmenlerin durumu) Suriye’deki Türkmenlere yardım ulaştırıyoruz.

DEVLET BAHÇELİ

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı'na başkentte girdi. Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camisinde kıldı. Cami çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın da aralarında bulunduğu bazı partililerle eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarına geldi. Burada kendisini bekleyen partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, merhum Türkeş'in mezarı başında dua etti. Türkeş'in kabrine kırmızı karanfiller koyan Bahçeli, mezarı bakır bir ibrikle suladı. Daha sonra Bahçeli, mezarlıktaki diğer kabirlerin yanına giderek de dua okudu. Çıkışta basın mensuplarının bayramını da kutlayan Bahçeli, bayram mesajına ilişkin açıklamayı partisinin bugün saat 14.00'te Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlediği bayramlaşma etkinliğinde yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

EKLEMEDDİN İHSANOĞLU

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram namazını Yeniköy Camisi'nde kıldı. Sabahın erken saatlerinde Yeniköy Camisi'ne gelen İhsanoğlu, bayram namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan İhsanoğlu, "Bütün milletimizin huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmesini temenni ediyorum. Bayram tadında, huzur içinde 3 gün geçirelim" dedi. İhsanoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında rehin alınanlara değinerek, "Rehin olan kardeşlerimizin bir an evvel ailelerine kavuşmalarını ve milletleri ve aileleri ile huzur içinde korkusuzca güven içerisinde (bayram) geçirmelerini niyaz ederim" ifadelerini kullandı. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan olaylardan da bahseden İhsanoğlu, şunları kaydetti: "Bu arada Filistin'de, Gazze'de ve Suriye'deki kardeşlerimiz, Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz ile Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin de bir an evvel zulümden kurtulmalarını ve insanca hayat şartlarına kavuşmalarını temenni ederim. Myanmar'da Rohingyaların maruz kaldıkları insanlık dışı muamelenin sona ermesini temenni ederim. Somali'deki kardeşlerimizin sıkıntısının giderilmesini temenni ederim. Bütün dünyada mazlum olan milletlerin bu bayramda huzur bulmalarını temenni ederim." İhsanoğlu, bayramın ilk gününü ailesiyle geçireceğini, daha sonra da büyüklerinin mezarlarını ziyaret edeceğini dile getirerek, "İnşallah bu bayramı, huzur, selamet ve güven içerisinde ağız tadıyla hep beraber geçiririz" dedi. Bu arada İhsanoğlu, camiye yardımda bulundu. Daha sonra bir kafeteryada kahvaltı yapan İhsanoğlu, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. İhsanoğlu, esnafı da ziyaret ederek bayramlaştı.

Haberin Devamı

ABDULLAH GÜL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Gazze'de bütün buralardaki Müslüman kardeşlerimizin çilesini ve acısını içimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu mübarek günler hatrına Cenab-ı Allah bütün İslam dünyasına huzur, barış, kolaylık versin diye dualar ettik" dedi. Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Gül, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek küçüklerin gözlerinden öptüğünü söyledi. Gül, Türkiye'de huzurlu bir bayram geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu: "Ama kardeşlerimizin huzur içinde olmadığını, hatta tam tersine büyük sıkıntılar, gözyaşları, büyük acılar çektiğini görünce de tabii ki bu mutluluğu tam içimizde hissedemiyoruz. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Gazze'de bütün buralardaki Müslüman kardeşlerimizin çilesini ve acısını içimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu mübarek günler hatrına Cenab-ı Allah'a bütün İslam dünyasına huzur, barış, kolaylık versin diye dualar ettik. Şüphesiz ki Musul'da zorla alıkonulan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik ve çok uğraşmıştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi. Onların da bayramını, bütün ailelerinin, yakınlarının, hepsinin bayramını, şüphesiz ki üzüntülü bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah onlar da kazasız belasız bir şekilde ailelerine kavuşacaklardır. Hep bunun için uğraşıyoruz."

BÜLENT ARINÇ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ramazan bayram namazını Bursa Ulu Cami'de kıldı. Ulu Cami çıkışında vatandaşlarla da bayramlaşan Bülent Arınç, basın mensuplarına verdiği bayram mesajında, "Çok sevinçliyiz, mutluyuz, milletçe güzel bir bayrama kavuştuk, Allah nasip etti. Aziz milletimizin mübarek bayramlarını tebrik ediyorum. Sağlıklar, mutluluklar diliyorum. İnşallah daha nice bayramlara hep beraber kavuşmayı Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Ramazan'ın Türkiye'de güzellikler içinde geçtiğini belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Huzur içindeydik, ülkemizde herkesin büyük bir sevinçle Ramazanı yaşadığını görmüştük. Tabi İslam aleminde ki, dünya coğrafyasındaki kanla, gözyaşı ile üzüntü ile, ölümlerle Ramazan'ın yaşandığını biliyoruz. Onlarla hep dayanışma içinde olduk. Dualarımız onlarla birlikteydi. İnşallah bu bayramlar hürmetine bütün müminler Türkiye'de dua ettiler ki mağdur ve mazlum Müslümanlar da bir an evvel huzura kavuşsunlar. Biz onları seviyoruz, onların da zulümden kurtulmasını diliyoruz."

MUSTAFA DESTİCİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Tacettin Sultan Camisinde kıldı. Namazın ardından partisinin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret eden Destici, Yazıcoğlu'nun kabri başında Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra vatandaşlarla bayramlaşan Destici, bayramını kutlayan çocuklara harçlık verdi. Destici, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasının birçok yerinin bayrama kan ve gözyaşıyla girdiğini belirtti. Bayramın Müslümanların birliğine, beraberliğine ve huzuruna vesile olması temennisinde bulunan Destici, "Özellikle küresel emperyalist güçler tarafından aralarına sokulmuş olan bu tefrikalardan sıyrılmaları ve uyanışları gerçekleşir" dedi. Destici, Türkiye'de de hukuksuzlukların yaşandığını öne sürerek, şöyle konuştu: "Halbuki her şeyin başının adalet olduğunu kimse unutmamalıdır. Müslüman devlet adamının iki yüzü vardır. Bunlardan bir tanesi Allah'a dönük yüzü tevhit ve dua, vatandaşa dönük yüzü ise adalettir. Adalet yok olduğu zaman aslında her şey yok olmuş demektir. Orada haksızlıklar, hukuksuzluklar ve zulüm başlamış demektir. Bu zulümlerin olmamasını arzu ediyoruz. Hiç kimsenin özellikle devleti yönetenlerin kinle, nefretle, öç alma duygusuyla hareket etmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz." Cumhurbaşkanı seçiminin inananlarla inanmayanlar ya da Müslümanlar ile Müslüman olmayanların seçimi olmadığını ifade eden Destici, herkesin seçimlerin demokrasi bayramı havasında geçmesi için gayret göstermesi gerektiğini söyledi.