Gazete Vatan Logo

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor

Binlerce öğrenci LGS'ye girdi. Şimdi herkes sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Ayrıca sınavda sorulan fen sorusu ile ilgili muamma da sürüyor; cevap ‘C’ mi ‘B’ mi?

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen LGS'de binlerce öğrencinin girdiği sınavın soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından şimdi gözler sonuçların açılacağı tarihe çevrildi.

Bakanlığın yayımladığı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu içerisinde yer alan bilgilere göre LGS sınavının sonuçları, 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Daha sonra ise LGS tercih işlemleri yapılacak.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinden paylaşılan LGS-2019 soru ve cevap anahtarını inceleyen öğrenci ve veliler fen bölümü A kitapçığının 9. sorusunun hatalı olduğunu iddia ederek, MEB’i şikayet yağmuruna tuttu. Öğrenciler sorunun doğru cevabının ‘B’ olduğunu söylerken, MEB sorunun doğru cevabını ‘C’ olarak yayınladı. Şimdi binlerce öğrenci o sorunun iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Veliler Twitter üzerinden de kampanya başlattı.