Gazete Vatan Logo

LGS şampiyonları kolej tercih etti

LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan 18 şampiyonun 14’ü özel okulları tercih etti. Şampiyonların 9’u ise Robert Kolej’e ön kayıt yaptırdı

LGS şampiyonları  kolej tercih etti

Zorluğuyla gündeme gelen Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) katılan yaklaşık 1.2 milyon öğrenci için tercih maratonu başladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan 18 LGS şampiyonu bulunduğunu açıklamıştı. Bu 18 şampiyonun 14’ü lise tercihini özel okullardan yana kullandı.

Sınavla öğrenci alan kolejler için birinci kayıt dönemi dün sona erdi. Türkiye’nin en gözde okullarından İstanbul’daki Robert Kolej’e 500 tam puan alan 7’si erkek, 2’si kız toplam 9 öğrenci başvurarak ön kayıt yaptırdı. Şampiyonlardan İlhan Can Ateş (Bilfen Koleji), Yağız Bozbaş (Aydın Özel Başak Koleji), Onat Şafak (Bahçeşehir Koleji), Oktay Tuna Özdemir (Bilfen Koleji), Berke Körlü (Gaziantep Birey Okulları), Can Gökmen (İzmir Sev Koleji), Eytan Sayah (Hisar Okulları), Elif Ceylan (Bilfen Koleji) ve Akbel Aydın (Altınordu 19 Eylül Ortaokulu) yıllığı 83 bin 200 lira olan Robert Koleji ön kayıtla tercih eden isimler oldu.

Yüksek eğitim ücretiyle bilinen Robert Kolej’e İstanbul dışından gelecek öğrenciler için bir yıllık yatılı eğitimin bedeli 132 bin lira olarak açıklandı. Mevcudunun yüzde 25’ine tam ve kısmi burs veren Robert Kolej, geçen yıl 97’si tam burslu olmak üzere 47 farklı şehirden gelen 1.042 öğrencinin 271’ine çeşitli oranlarda burs sağladı. Bu yıl 196 kontenjanı olan okula 421 erkek, 236’sı kız 657 öğrenci ön kayıt yaptırdı. Taban puanı 450 olarak açıklanan okulun normal kontenjan sıralamasında son sırada bulunan öğrencinin 476,9981 puanda olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Şansı artırmak için...

Robert Kolej’e ön kayıt yaptıran 9 öğrencinin 5’i şansını arttırmak için diğer gözde kolejlere de başvurdu. Bu öğrencilerden Oktay Tuna Özdemir Alman Lisesi’ne, İlhan Can Ateş ile Onat Şafak Üsküdar Amerikan Koleji’ne, Yağız Boztaş ile Can Gökmen ise İzmir Amerikan Koleji’ne de ön kayıt yaptırdı. 18 şampiyon arasında adı açıklanmayan bir erkek öğrenci ise Koç Lisesi’ni tercih etti.

Anadolu’da kaldılar

Anadolu’dan çıkan şampiyonların büyük çoğunluğu ailesinin yaşadığı kentlerde devam kararı aldı. Konyalı birincilerden Muhammed Emir Eren (Konya Form Kampüs Koleji) Konya Form Kampüs Koleji Fen Lisesi, Mehmet Faruk Köylü (Konya Pema Koleji) Konya Pema Fen Lisesi, Olçum Başak (Ankara Zafer Koleji) Ankara Zafer Koleji Fen Lisesi ve Elif Taş (Kütahya Dumlupınar Koleji) Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi’ni tercih etti. Ordulu Efe Keleş (Ordu Bahçeşehir Koleji) İzmir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni, Sarp Eren’in ise (Bahçeşehir Koleji) İstanbul Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ne tercihinde yer vereceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Azra, imam hatipte devam

Tarsus Ortaokulu’ndan mezun olan LGS birincisi Mehmet Enes Doyduk’un tercih listesinin başında Galatasaray, İstanbul ve Kabataş Lisesi bulunuyor. İzmir, Buca’daki Burhan Özfatura Ortaokulu’ndan mezun olan Asım Gök’ün karar aşamasında olduğu öğrenildi. Türkiye genelinde 500 tam puan alan tek imam hatipli öğrenci olan Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu mezunu Azra Kargı ise hedefinin İstanbul’a gelerek Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okumak olduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı