Gazete Vatan Logo
Magazin Lezzeti bol kahvaltının adresi Passage 178

Lezzeti bol kahvaltının adresi Passage 178

Kanyon’da yer alan Passage 178 son dönemde özellikle kahvaltıları ile adından söz ettiriyor. İç tasarımı ile de evinizdeymişsiniz hissi veren mekan, misafirlerine lezzeti bol tabaklar sunmaktan geri kalmıyor. Passage 178’in yola çıkış hikayesini işletmeci Gülin Özalp anlattı.

Lezzeti bol kahvaltının adresi Passage 178

Passage 178 fikri nasıl ortaya çıktı?

Kanyon’da Escale açıldığında burada iki farklı mekan yaratma düşüncesi zaten aklımızda vardı. Farklı bir mönü ve isimle yeni mekan yaratma fikrini şimdi hayata geçirebildik. Biz burada Kanyon’un tüm canlılığını ve sosyalliğini yaşatan modern bir Passage yaratmak istedik. Passage 178’i açmakta ana hedeflerimizden biri; samimi ve rahat bir mekan oluşturmak, diğeri ise misafirlerimize günün her saatine uygun iyi lezzetleri tattırmaktı. Passage 178, Escale’in yanında, girişine bitişik bir konumda bulunuyor. Renkli ve sıcak dekoru, lezzetli yemekleri ile misafirlerimizin kendilerini rahat ve mutlu hissedebilecekleri bir mekan yarattık. Adını kapı numarasından alan Passage 178; dolu, renkli, dinamik ve enerji yayan, farklı objelerle farklı bir uyum yakalayan bir yer. Passage 178’de güne keyifli bir sabah kahvaltısı ile başlayıp, neşeli bir öğle yemeği ile devam edip, günün sonunu usta ellerin lezzet kattığı enfes yemekleri ve özel kokteylleri ile getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yakında reçellerimizi satın alabileceksiniz

Mönüde ön plana çıkan lezzetler neler?

Passage 178’in sade mönüsünde her saata uygun lezzetler bulunuyor. Mönüde yer alan yemeklerin reçetelerini şef Tevfik Alparslan danışmanlığında hazırladık. Passage 178’de “Passage Kahvaltı”, Passage Croissant, scrambled eggs, çılbır, menemen gibi lezzet sırrı Passage 178 şeflerine ait zengin kahvaltı seçenekleri bulabiliyorsunuz. Mekanın öğle ve akşam yemeklerinde öne çıkan tatlarıysa; odun fırında pişirilen “Etli Passage”, ıspanaklı ve peynirli pide, ördek etli spring roll, yaban mantarlı risotto, passage burger, makarna ve tatlılar... Fit beslenmeyi tercih edenler içinse her öğün tüketebileceğiniz lezzetli ve sağlıklı lezzetler var. Mönümüzdeki tüm yemekler, taze ve kaliteli malzemelerle yapılıyor. Mutfakta dondurulmuş ya da mevsiminde olmayan malzemeleri kullanmamaya dikkat ediyoruz. Kahve mönüsünde ise Kimma Coffee Roasters ile çalışıyoruz.

Kahvaltılarınız mönünüz gözdesi. Hangi lezzetleriniz dikkat çekiyor?

Haberin Devamı

Güne erken başlayanlar için hazırladık. Sabah erken saatlerde başlayan, öğlene kadar süren kahvaltı büfemiz mönüde ön plana çıkıyor. Taptaze domatesler, el yapımı reçeller, fırından çıkan sımsıcak ekmekler, kruvasanlar eşliğinde leziz bir kahvaltı seçeneği sunuyoruz. Ayrıca kahvaltı mönüsünde, Fransız kahvaltı çeşitlerinin biraz Türkleştirilmiş versiyonlarını da sunuyoruz. Kısa bir süre içerisinde ev yapımı reçeller ve kahvaltılık ürünlerimizi evlerine götürmek isteyenler için satışa sunacağız.

Özellikle ev konseptini ele aldık

Dekorasyonunuz özellikle çok beğeniliyor. Nasıl bir çalışma uyguladınız?

Koray Özgen mimarımızın önderliğinde dinamik ve samimi bir dekorasyon gerçekleştirdik. Mekanın en önemli dekorasyon özellikleri arasında; her noktasında karşımıza çıkan dekoratif ve tasarım aksesuarlar. Kapıdan içeri girdiğiniz anda köşede yer alan büyük ahşap masa üzerinde sergilenen tasarım ve aksesuar ürünleri ev sıcaklığında bir yerin izlerini taşıyor. Yerden tavana uzanan dekoratif raflar, gözü yormayan renklerin hakim olduğu ferah tonlar, geniş masalar ve sandalyeler ile rahatlığı ön plana çıkardık. Ev sıcaklığında bir atmosferin izlerini yansıtmaya çalıştık.

Haberin Devamı

Mekanda ayrıca DJ performansları da yapılıyor...

Ünlü DJ’lerin müzik performanslarına yer açmaya yeni başladık. Yakında özel bir program hazırlayacağız.