Gazete Vatan Logo

Leyla’dan sonra 2 bin çocuğun dileği gerçekleşti

Tek dileği bir bisiklet olan 3 yaşındaki kanser hastası Leyla’nın hiç bisiklete binemeden hayatını kaybetmesinin ardından 3 tıp öğrencisinin başlattığı ‘Leyla’dan Sonra’ kampanyasında 2 bin 246 çocuğun dileği gerçek oldu.

Leyla’dan sonra 2 bin çocuğun dileği gerçekleşti

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören, Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik ve Kübra İlicepınar, onkoloji servisinde kanser tedavisi gören 3 yaşındaki Leyla Yiğit’le 2013 yılında tanıştı. Tek dileği bir bisiklet olan Leyla, hayaline kavuşamadan hayatını kaybetti. Bunun üzerine 3 öğrenci ‘Leyla’dan Sonra’ hareketiyle hasta çocukların dileklerini gerçekleştirmek için yola çıktı.

2 bin 647 çocuğun dileği gerçek oldu

İstanbul Üniversitesi’nde 2014 yılında 3 kişiyle başlayan yardım hareketi, Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı. Gönüllülerin sayısı 34 üniversitede 2 bin kişiyi aştı. 34’ü aktif olmak üzere 56 üniversitede devam eden iyilik hareketinde, tıp fakültesi öğrencileri de, hastanede çocukları ziyaret ederek onlarla zaman geçiriyor. Gönüllüler aracılığıyla bugüne kadar 2 bin 647 çocuğun dileği gerçekleştirildi.

Sosyal medyadan dileklerini duyuruyorlar

Leyla’dan sonra isimli internet sitesi üzerinden yürütülen projede, öğrenciler hastanelerde çocuklarla yaptıkları sohbet sonrasında onlara ne istediklerini soruyor. Aileler tarafından da onay alınmasının ardından, çocuğun dileği sosyal medya üzerinden gönüllülere bildiriyor. Gönüllüler yardımlarını, elden yada kargo aracılığıyla çocuklara ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Asker olma dileği gerçekleşti

Gaziantep Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Adem’in en büyük hayali asker olmaktı. Adem kısa süre içerisinde kendisine gönderilen asker kıyafetiyle hayaline kavuştu.

Selçuk İnan’dan forma

Katip Çelebi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören kanser hastası Onur’un hayalini ise Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan ‘ın imzalı formasına sahip olmaktı. Leyla’dan Sonra ekibinin ulaştırdığı dileği duyan İnan ise, imzalı formasını Onur’a kendi götürdü.

Robin van Persie’de kayıtsız kalmadı

Gazi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Semih’in hayali ise Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Robin van Persie’yle tanışmaktı. Semih’in dileği üzerine Fenerbahçe yönetimi Ankara’daki İncek tesislerinin kapısını çocuklara açtı. 10 çocuğun ağırlandığı etkinlikte, Fenerbahçeli futbolcular çocuklarla yakından ilgilendi.

Haberin Devamı