Gazete Vatan Logo

Legion d’Honneur aldı

Fransız devlet nişanı verilen Güler Sabancı: İki ülkenin yakınlaşması için daha fazla çaba göstereceğim

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie tarafından Fransız devlet nişanı Legion d’Honneur verildi. Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki törende, Fransız Büyükelçi Bernard Emie, Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde’ın mesajını okudu. Lagarde, Hacı Ömer Sabancı’dan başlayarak Sabancı Grubu’nun hikayesini anlatarak, “Ailenin üçüncü kuşağı olarak, gözüpekliğiniz size hiç kuşkusuz büyükbabanızdan miras kaldı. Onun anısına sadık kaldınız ve kişisel yetenekleriniz sayesinde aile şirketindeki tüm basamakları birer birer tırmandınız. Bu şirketi, yüzü Fransa’ya da dönük bir uluslararası grup haline dönüştürdünüz” dedi.
Sabancı Holding ve Carrefour arasındaki ortaklığın kuşku götürmez bir başarı kazandığını ve her yıl 75 milyondan fazla Türkiye vatandaşının, CarrefourSA’nın 470 mağazasından alışveriş ettiğini belirten Lagarde, “Dostluk bağlarınızın ekonomik çerçeveyi aştığı bir ülke olan Fransa’da, gelecekte başka yatırımlar da gerçekleştirmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Sabancı’nın şarap konusundaki çalışmalarına da değinen Lagarde, “Bağcılık, Fransa’da olduğu gibi Türkiye’de de bir nevi meydan okuma. Ne var ki, bu kalkındırmak istediğiniz tek alan değil. Siz, Türkiye’de yüksek öğretim ve kültür alanlarının gelişimine de büyük katkılarda bulunuyorsunuz. Bunlar, Fransa’nın daima büyük tutkuyla bağlı olduğu iki alan” dedi.


SORUMLULUĞUMUN ARTTIĞINI BİLİYORUM

GÜLER Sabancı frankofon olmamasına karşın daima sanatına, kültürüne, entelektüellerine ve şarabına hayranlık duyduğu, önemli şirketleriyle iş yapma imkanı bulduğu Fransa’dan böyle bir nişan almaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu onurla sorumluluğumun arttığının bilincindeyim. Özellikle ülkelerimizin arasında bir yandan birlikte çok güzel şeyler yapma fırsatı varken, diğer yandan AB konularında sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Böyle bir dönemde ilişkilere katkıda bulunmak sorumluluğunu üstlendiğimi biliyorum. Ama ben çalışmayı, yapıcı olmayı ve başarmayı severim. Dolayısıyla, bu onurun bana verdiği şevk ile iki ülke arasındaki yakınlaşma için daha fazla çaba göstereceğim.”

Haberin Devamı